Muhabbit

ABD’li Bitcoin Madenciliği Şirketleri Küresel Tedarik Zinciri Krizinden Büyük Darbe Aldı!

Bitcoin madencilik firmaları, küresel bir tedarik zinciri krizinin ortasında Çin’den sipariş edilen ekipmanlarda gecikmeler yaşıyor.

madencilik muhabbit

ABD’de faaliyet gösteren Bitcoin madencilik firmaları, küresel bir tedarik zinciri krizinin ortasında Çin’den sipariş edilen ekipmanlarda gecikmeler yaşıyor.

Kuzey Amerikalı Riot Blockchain, Bitfarms ve Marathon Digital dahil olmak üzere birçok büyük Bitcoin madenciliği şirketi, son iki aydır devam eden küresel lojistik sorununun bir sonucu olarak son üretim güncellemelerinde sevkiyat kesintisi yaşamaya başladı.

Teksas merkezli Riot Blockchain, ekim ayı başlarında, eylül ayı sonu itibariyle faaliyet gösteren madencilik filosunun yaklaşık 25.646 adete ulaştığını duyurdu. Şirket ayrıca, eylül ayı sonlarında 2.000 adet Bitmain’in AntMiner S19J Pro’nun sevk edildiğini ve ekim ayı başlarında Bitmain’in Malezya’daki fabrikasından 4.000 adet daha sevk edilmesinin planlandığını söyledi. 

Ancak Riot’un yakın zaman önce yaptığı açıklamaya göre, konuşlandırılmış madencilik filosu ekim ayında yalnızca 1.624 birim artmış durumda. Şirket şimdi ise açıklamasında, önceki satın alma siparişleri kapsamındaki 11.500 adet AntMiner S19J Pro’nun kasım ayında Teksas tesisine önderilmesinin beklendiğini söyledi. 

Riot, küresel lojistik sorunlarının bazı madencilik cihazı sevkiyat programlarını aksatmasına rağmen, bugüne kadarki etkilerin “önemli olmadığını” ve sorunu mümkün olduğunca azaltmak için Bitmain ve lojistik sağlayıcılarla birlikte çalıştığını söyledi. 

Dev Şirketler Çözüm Arıyor

Kanada merkezli Bitfarms ise eylül ayında sevkiyatlarda aksama yaşamaya devam etti. Şirketin ilk olarak eylül ayından aralık ayına kadar 7.230 adet Bitmain’in AntMiner S19J Pro alması planlanmıştı, ancak şu ana kadar sadece 540 adet cihaz teslim aldı. 

Marathon Digital ise iki ay önce potansiyel lojistik aksaklığı öngörerek çalışmalarını bu duruma göre planladı. Bu kapsamda Maraton, eylül ayı boyunca yaklaşık 5.400 adet Bitcoin madencilik cihazı satın aldı. 

Şirket ayrıca konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Madencilik cihazlarımızın teslimatını hızlandırmak ve küresel lojistik sorunların büyümemiz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için ekim ayında uçak kiralamaya da başladık. Uçak kiralayarak cihazların sevk ve teslim edilmeleri için geçen ortalama süreyi yaklaşık 50 azalttık.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version