Muhabbit

ABD’li Kongre Üyeleri, SEC’i, Spot Bitcoin ETF’ini Onaylamaya Çağırdı!

Tom Emmer ve Darren Soto, SEC’i spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylamaya çağırıyor.

Melanion

Melanion Capital ETF başlatacak!

ABD’li milletvekilleri Tom Emmer ve Darren Soto, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve kurum başkanı Gary Gensler’i, spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylamaya çağırdı.

Bilindiği üzere Bitcoin için tarihi öneme sahip borsa yatırım fonu listelemesi geçtiğimiz ekim ayında ilk kez onaylandı. 3 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan bir habere göre, Emmer ve Soto’da, SEC’e yaptıkları çağrıda bu girişimin desteklenmesi yönünde açıklamalarda bulundular.

İki kongre üyesi de ortak olarak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geçen ay, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin vadeli işlemleri için ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonuna (ETF) izin verdi. Bitcoin’e yatırım yapmanın basit yolu, bu ürünlerin potansiyel olarak bir Bitcoin spot ETF’sinden çok daha değişken olmasıdır.”

Üyeler ayrıca, Bitcoin vadeli işlemlerinin tipik olarak ticaret yaptığı prim ve ayrıca her ay gerçekleşen vadeli işlem sözleşmelerinin maliyeti nedeniyle yatırımcılara önemli ölçüde daha yüksek ücretler getirebileceğini de sözlerine ekledi.

Çağrıda ayrıca şu ifadelere yer verildiği görülüyor:

“Türev sözleşmelerine dayalı bir ETF’de alım satıma izin vermek konusunda rahatsanız, neden spot Bitcoin’e dayalı ETF’lerde alım satımın başlamasına izin vermekte eşit veya daha rahat olmadığınızı sorguluyoruz.” 

Kripto Para Dostu Milletvekilleri

Hem Emmer hem de Soto, ABD’deki teknolojiyle ilgili düzenlemenin kapsamını netleştirecek yasalara sahip olan Kongre içindeki kripto para savunucuları olarak biliniyor. İkili, bu alanda yaptıkları olumlu açıklamalar ile dönem dönem gündem olmaya başarıyor. Şimdi ise bu girişimlerini resmiyete dökmek için finans düzenleyicisine öneride bulunuyorlar.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version