Muhabbit

ABD’li Kripto Para Bankası Anchorage 350 Milyon $ Yatırım Aldı!

Banka tarafından yapılan açıklamada, Seri D fonlaması kapsamında 350 Milyon $’lık yatırım alındığı belirtildi. Yatırımcılar Arasında Goldman Sachs da Var!

anchorage

anchorage

Kripto para bankası Anchorage yeni fonlamasını duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamada, Seri D fonlaması kapsamında 350 Milyon $’lık yatırım alındığı belirtildi.

ABD’de lisansı bulunan bir kripto para bankası olarak öne çıkan Anchorage, ilk kripto para bankaları arasında bulunuyor.

KKR liderliğinde gerçekleştirilen fonlama turuna farklı ve önde gelen şirketler de katılmış durumda.

Goldman Sachs, Blackrock ve Daha Fazlası

Fonlama turuna katılan şirketler arasında birçok bilindik isim de bulunuyor. Goldman Sachs, Blackrock, PayPal Ventures, Alameda Research ve Apollo Credit gibi birçok şirketin katılımıyla gerçekleşen dördüncü fonlama büyük ilgi çekmiş durumda. Kripto paralar için saklama hizmeti sunan Anchorage, fonlamalar sayesinde 3 Milyar $’ın üzerinde bir değerlemeye ulaşmış durumda.

Anchorage kurucularında Diogo Monica tarafından paylaşılan verilere göre banka, Seri C fonlamasından elde ettiği 80 Milyon $’lık yatırımı henüz harcamış ya da değerlendirmiş değil. Yeni eklenen fon ile birlikte stratejik gelişim için kullanılacak yatırım, farklı yatırımcıların ya da fon sahiplerinin de Anchorage’i tercih etmesi için değerlendirilecek gibi görünüyor.

2017 yılından bu yana kripto para saklama hizmeti sunan Anchorage, kurumsal yatırımcılara hizmet vermekte. Alım satım işlemlerinden staking işlemlerine kadar birçok noktada müşterilerine imkan sunan banka, geçtiğimiz yıl bankacılık lisansını yetkili kuruluşlardan almayı başarmıştı.

Monica tarafından paylaşılan bilgilere göre an itibarıyla şirket çatısı altında 200 civarında personel çalışırken, önümüzde 18 ay içerisinde ekibin iki katıla çıkarılması planlanıyor. Ek olarak Monica’ya göre Anchorage’in halka arz olma gibi bir planı da kısa vadede bulunmuyor.

Kripto para bankasının aldığı yeni yatırım ile ilgili sizin düşünceleriniz nedir?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version