Muhabbit

ABD’li Kripto Para Sahiplerinin %40’ı Şifrelerini Unutuyor!

Yapılan araştırmaya göre ABD’li kripto para sahiplerinin yüzde 40’ı şifrelerini unutuyor!

muhabbit şifre

muhabbit şifre

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 1000 kripto para yatırımcısıyla yapılan bir ankete göre, dijital varlık sahiplerinin %39,7’si şifrelerini unutuyor.

En çok kullanılan kripto para cüzdanları

En çok kullanılan kripto para cüzdanları sırasıyla; Coinbase, Robinhood ve Binance‘dir. Dikkat çeken bir diğer nokta ise Binance’in 3’üncü sırada olmasına rağmen ortalama olarak cüzdanlarda saklanan kripto paraların değeri olarak 1’inci sırada.

2009’dan bu yana Bitcoin hayatımızda yer alıyor. Cryptovantage.com tarafından yürütülen araştırmaya göre, birçok kişi dijital varlıklarını kaybetti. Şifrelerini unutanlar ve alamayanların ortalama kaybettiği değer ise 2,134 dolar.

Coin Storage Security: A Closer Look at Crypto Storage and Passwords anketine göre, kripto para sahiplerinin %39,7’si şifrelerini unutmuş durumda. Bununla birlikte, kripto paralarına erişimini kaybeden kişilerin %95,6’sı kimlik bilgilerine tekrar kavuştu. Kimlik bilgilerini kurtaran kişilerin %85,7’si kurtarma hizmeti kullandığını da belirtmek gerek. Ortalama olarak, şifrelerini alamayan kullanıcılar yaklaşık 2,000 dolar kaybetti.

En sık kullanılan şifre güvenliği özellikleri

Nitekim araştırma şunu ortaya koyuyor:

Kripto para cüzdanlarını veya borsalarını kullanan kullanıcıların %95,6’sı oturum açmayı unuttuktan sonra paralarını geri alabildi. Bu oran, mevcut ve potansiyel yatırımcıların endişe ettiği şifre sorunlarını ciddi şekilde hafifletme potansiyeli taşıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version