Muhabbit

ABD’li Milletvekilinden, Apple ve Google’a Kripto Para Uygulamalarını İnceleme İsteği!

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown, Google’ın ana şirketi Alphabet ve Apple CEO’larına sahte kripto para uygulamaları hakkında bilgi vermeleri için çağrıda bulundu.

Brown’un; Apple CEO’su Tim Cook ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai’ye gönderdiği mektuplar, 28 Temmuz 2022 Perşembe günü paylaşıldı. Brown, dev teknoloji şirketlerinden Apple ve Android cihazları için onay alan kripto para uygulamaları hakkında ve bu uygulamaların “güvenli” olup olmadığını nasıl değerlendirdikleriyle ilgili bilgi istedi. Ayrıca, sahte uygulamalar aracılığıyla olası kimlik avı uygulamalarının engellendiğini ve bu tür uygulamaları kullanıcılara nasıl bildirdikleri hakkında da bilgi istedi.

Senatör Brown, konu hakkında şu şekilde açıklama yaptı:

“Siber suçlular, kripto para firmalarının şirket logolarını, adlarını ve diğer tanımlayıcı bilgilerini çaldılar. Sonrasında ise bu şirketlerin sahtelerini kurarak yatırımcıları kandırmak için sahte mobil uygulamalar oluşturdular. Kripto para yatırım ve hizmeti sunan şirketler, sahte mobil uygulamalar ve sahte etkinlikler konusunda yatırımcılarını uyarmak ve gerekli önlemleri almak zorundadır.”

Brown’ın mektupları, Federal Soruşturma Bürosu’nun 18 Temmuz’da hileli kripto para birimi uygulamaları hakkında halka açık bir uyarı yayımlamasının ardından geldi. Büro, dolandırıcıların 2021 Ekim ayı ile 2022 Mayıs ayları arasında 244 kişiden 42 milyon dolardan fazla para çalmasını bildirdi.

Brown, 28 Temmuz 2022 Perşembe günü konuşma yaptı

Senato Bankacılık Komitesi ile “Kripto Para ve Menkul Kıymet Piyasalarındaki Dolandırıcılığı ve Riskleri Anlama” hakkında 28 Temmuz 2022 Perşembe günü konuşan Brown; kripto para dolandırıcılıklarının suçunu, uygulama ve platformlar yerine milletvekilleri ve düzenleyici kurumlara yükledi:

“Büyük bir dolandırıcılık ortaya çıktığında sektördeki kişiler, kurallar ve yasalar yok mu diye isyan ediyor. Kurallar ortada ve yapılması gereken şeyler belli. Senato Bankacılık Komitesinin yapması gereken, düzenleyicileri bu kuralları uygulamaları için zorlamak. Sektör kendi kurallarını kendisi yazmamalı.”

Finans Sektörü Düzenleme Kurumu Yatırımcı Eğitim Vakfı Başkanı Gerri Walsh, 2021 Haziran ayında Robinhood’a kesilen 57 milyon dolarlık cezanın bir kısmının kripto para yatırımcıları için yapılacak eğitimde kullanılacağını açıkladı. Eğitimin içinde mobil uygulamalar ve online hesaplar için de eğitim bulunuyor. Walsh ayrıca, yatırımcıları para göndermeye veya sahte kripto para platformlarına yatırım yapmaya ikna etmek için arkadaşlık ve mesajlaşma uygulamalarını kullanan dolandırıcılara da dikkat çekti. Sosyal medyadaki gönderiler ile yapılan yanlış bilgilendirmelerin de bu tür dolandırıcılıkların yayılmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version