Muhabbit

ABD’nin Teşvik Paketi Meclisten Onayı Aldı!

Yeni bir teşvik paketi yolda!

teşvik paketi

Taze başkan Joe Biden’ın, COVID-19 sebebi ile zora giren ekonomiyi canlandırmak amacı ile açıkladığı 1.9 trilyon $’lık teşvik paketi, meclisten onayı aldı.

Demokrat üyelerin çoğunluğu oluşturduğu mecliste, 2 üye dışında tüm Demokratlar pakete destek verdi. Bu arada Cumhuriyetçiler ise pakete karşı çıktı.

Ufak bir fark ile oylamadan geçen teşvik paketi, ilerleyen günlerde Senato’da onaylanmak üzere yola çıkacak. Bu oylamanın gelecek hafta yapılması beklenmekte.

Paketin içeriğine gelecek olursak, tüm ABD vatandaşları 1400 $’lık bir ödeme alacak. Bunun yanı sıra, küçük işletmelere tam 440 milyar $’lık bir destek sağlanacak.

Bu arada pakette, asgari ücretin saatte 7.5 $’dan 15 $’a çıkarılması da öngörülüyor lakin bu madde Senato’da anlaşmazlığa sebep olabilir.

Bildiğiniz gibi Mart 2020’de Donald Trump, 2 trilyon $’lık bir teşvik paketini onaylamıştı.

Bu paket ile birlikte piyasalarda yaşanan dolar krizi, küçük ve büyük yatırımcıların kripto para piyasasına girmesine ön ayak oldu.

Bildiğiniz gibi Mart ayında yaşanan kara perşembe olayında Bitcoin 4.000 $’ın altına düşmüştü. Bu düşüşü ciddi bir yükseliş ile kapatan Bitcoin, o günden bu yana %1200’den fazla artış gösterdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir şekilde yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version