Muhabbit

ABD’nin Yeni Hazine Bakanı Janet Yellen Oldu!

Yellen’in kripto paralar ile ilgili atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Janet Yellen

Janet Yellen

Janet Yellen, ABD Senatosunda yapılan oylamadan sonra ABD Hazine Bakanı olması için gerekli onayı aldı. Yellen, Başkan Joe Biden’ın göreve başlamasının ardından görevden ayrılan Steven Mnuchin’in yerini alacak.

2014-2018 yılları arasında Federal Rezerv‘e başkanlık eden Yellen’in kripto paralar ile ilgili gündeme gelen önemli açıklamaları bulunuyor. Ekim 2018’de yaptığı bir açıklamada Bitcoin’e hayran olmadığını ayrıca ona oldukça spekülatif bir varlık olarak baktığını dile getirmişti.

Yine yakın zaman önce yaptığı açıklamada kripto para birimlerine terör finansmanı konusunda özel bir endişe duyulduğunu dile getirmişti. Yellen, Senato Finans Komitesi önündeki sözlü ifadesinde, kripto para birimlerinin terörizmi finanse etmek için kullanıldığına dair bir soruyu, düzenleyicilerin ve politika yapıcıların en azından yasadışı amaçlarla ilgili olarak kullanımlarını kısıtlayabileceğimiz yolları incelemesi gerektiğini belirterek yanıtlamıştı.

Ancak Hazine Bakanlığı onay sürecinde kripto para birimleri hakkındaki düşüncelerini değiştirmiş görünüyor.

Son açıklamasında kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların faydalarını ve finansal sistemin verimliliğini artırmak için sahip oldukları potansiyeli dikkate almanın önemli olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Yellen yeni ifadesinde şu sözlere yer verdi:

“Kripto para birimleri terörizm ve kara para aklama için kullanılsa da, kötü niyetli ve yasadışı faaliyetler için kullanımlarını sınırlarken, meşru faaliyetler için kullanımlarını nasıl teşvik edeceğimize yakından bakmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Hatta daha da önemlisi, kripto paralar ve diğer fintech yenilikleri için etkili bir düzenleyici çerçevenin nasıl uygulanacağı konusunda Federal Rezerv Kurulu ve diğer federal bankacılık ve menkul kıymet düzenleyicileriyle yakın çalışma yapacağını söyledi.

Hazine Bakanı olarak Yellen, kripto para birimiyle ilgilenen birkaç kurumdan sorumlu olacak, bunlardan en önemlileri Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) ve Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) olacak.

Hazine bakanı olarak göreve başlayacak olan Yellen’in kripto paralar ile ilgili yapacağı yeni açıklamalar ve atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version