Muhabbit

Adidas ve Prada NFT’leri, Katılımcılar Tarafından Oluşturulacak!

Adidas ve Prada bir ortaklık kuruyor. İki büyük firma, NFT pazarında buluştu ve katılımcıların oluşturabileceği NFT’lere ev sahipliği yapacaklar.

3000 adet koleksiyon

Ortaklık kuruyor

Kripto para piyasasındaki düşündürücü gidişatın aksine NFT piyasasından her geçen gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Adidas ve Prada, iş birliklerini duyurarak yeni NFT projelerinin detaylarını aktardı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Herkesin Katkısı Olacak

Perşembe günü (20.01.2022) yapılan duyuruya göre bu ikili ortaklık insanların; moda, tasarım ve kripto varlıklar kümesinde bir araya gelmesine ve dijital sanat üretmelerine olanak sağlayacak.

Projenin başlaması ile birlikte Adidas ve Prada, katılımcıları özgün fotoğraflar çekmeye ve Polygon ağını kullanarak bu fotoğrafları yüklemeye davet edecek. Polygon bilindiği gibi, Ethereum’a rakip olan önemli blockchain’lerden bir tanesi.

Katılımcılardan gelecek 3.000 adet anonim fotoğraf, dijital sanatlarla uğraşan Zach Lieberman tarafından tek bir NFT’ye dönüştürülecek. Katılımcılar, bu sanat eserinin bir parçası olacak ve kendi çektikleri fotoğrafın ise NFT’sine sahip olacak. Adidas ve Prada, projeyi şöyle isimlendirmiş: adidas for Prada re-source.

Projeye katılım ücretsiz olacak ve 3.000 adetlik koleksiyona katkıda bulunabilen fotoğraflara ait NFT’ler, ikincil NFT marketlerinde sahipleri tarafından satışa sunulabilecek.

Her bir NFT sahibi, 3.000 adetin birleştirilmesi ile oluşturulacak sanat eserinin açık artırma ile satışından elde edilecek gelirden pay alacak. Bu hak yalnızca ilk satış için değil, her satış için geçerli olacak.

Sürdürülebilir olan bu yeni ortaklık yapısı, Web3.0 teknolojisi ile mümkün oluyor. Bu proje ile birlikte katılımcıların sanat alanında kolektif bir ortaklığın öncüsü olmaları ve yaratıcılık haklarına dair önemli bir mesaj verilmesi hedefleniyor.

Zach Liebarman tarafından oluşturulacak 3.000 parçalık NFT’nin ilk açık artırması, SuperRare isimli NFT platformunda gerçekleşecek ve elde edilecek gelirin çoğu kar amacı gütmeyen Slow Factory organizasyonuna aktarılacak.

Adidas NFT Alanında Öncü

Adidas için bu atılım ise ilk değil. Bilindiği gibi Adidas NFT alanında farklı projelerle de gündeme gelmişti. Aralık 2021 tarihinde, “Into the Metaverse” isimli NFT etkinliğinin lansmanı yapılmış ve 30.000 adet NFT, 21 bin yatırımcı tarafından satın alınmıştı. Adidas’ın düzenlediği bu etkinlikte Bored Ape Yacht Club, Punks Comic ve gmoney gibi kuruluşlar da iş birlikçi olarak yer almıştı.

Adidas hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Web3.0 teknolojisi henüz ham bir yapıda olsa da, bu konuda önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Adidas ve Prada tarafından gerçekleştirilecek bu organizasyonla ise Web3.0 isminin daha çok duyulacağı aşikar. Tüm katılımcıların aynı sanat eseri üzerinde hak iddia edebileceği bir sistemin kurulması ise gerçekten heyecan verici. Bu teknolojiye dair olası yeni gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version