Muhabbit

Afrika Kıtası, Kripto Para Ekosisteminin Merkezi Haline Geliyor!

Afrika Kıtası, kripto para ekosistemindeki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor!

Güney afrika bitcoin

Güney afrika bitcoin

Kripto para ekosistemi içinde yer alan oyun endüstrisi gelişmeye ve yatırım almaya devam ediyor. Bu kapsamda her geçen gün yeni girişimler çıkarken, bu girişimlere verilen destek miktarı da artmaya başladı. Özellikle de Afrika kıtası bu alanda diğer bölgelerden pozitif yönde ayrışmaya başladı.

Blockchain analitik firması Chainalysis, kıtadaki kripto para pazarının 2020 ile 2021 arasında %1.200 oranında büyüdüğünü belirtiyor. Burada önemli bir paya sahip olan oyun endüstrisinin ise önümüzdeki 10 yıl içinde katlanarak büyümesi ve Web3, oyna-kazan iş modelleri için yeni fırsatlar yaratması bekleniyor.

Bu gelişmeler ile birlikte Web3 ve sosyal oyun platformu Carry1st, oyun endüstrisinin önde gelen merkezi haline gelmesi düşünülen Afrika’ya açılmak üzere yeni bir girişim fonu başlattığını duyurdu.

Andreessen Horowitz liderliğinde, Avenir ve Google’ın katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda Carry1st, 20 milyon dolarlık fon sağlanmış oldu. Oldukça ilgi gören şirket, Axie Infinity‘nin kurucuları ve rapçi Nas da dahil olmak üzere çok sayıda yatırımcıyı çekmeyi başardı.  

Platformlar Bölgenin İmkanlarından Yararlanmak İstiyor

Afrika’nın önde gelen oyun platformlarından biri olan Carry1st, yükselen oyun ekosisteminin faydalarından yararlanmak istiyor. Şirket, para kazanmayı desteklemek için çeşitli ödeme çözümleri ve çevrim içi pazar yerleri içeren oyunlar geliştirmeye devam ediyor.  

Alphabet tarafından Carry1st’e yapılan yatırım, şirketin CEO’su Sundar Pichai tarafından Ekim 2021’de duyurulan, Afrika dijital dönüşüm girişiminin bir parçası olarak görülüyor. CEO, o dönem yaptığı açıklamada, Afrika’yı dijital ekonomi için önemli bir büyümeyi teşvik edici güç olarak tanımladı. Hatta önümüzdeki beş yıl içinde bölgedeki ekosistem içine tahmini 300 milyon insanın katılmasını beklediğini dile getirmişti. Bu katılımcıların çoğunun da oyun ekosistemine kayacağını söylemişti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan bir yönetici ise şu ifadelere yer verdi:

“Afrika’da kripto para ekosisteminin dünyanın herhangi bir yerinden daha önemli olacağına dair bir tezimiz var. En iyi pazarlarımızın çoğunda kripto paraların önemli ölçüde benimsendiğini gördük. Afrika da bunların başında geliyor.” 

Tüm bu gelişmelerin yanında Afrika, eşler arası ödemeler ve merkeziyetsiz ağlar için en büyük tüketici pazarları arasında yer almaya devam ediyor. Nijerya da dahil olmak üzere bölgedeki birçok büyük ekonomi, ödemeler ve havaleler için Bitcoin’i benimsemiş durumda.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version