Muhabbit

Afrika’da Kripto Para Benimsenmesi Son Bir Yılda 12 Kat Arttı!

Afrika’da kripto para pazarının Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında yüzde 1.200’den fazla arttığı açıklandı.

Afrika'da

Dijital analitik firması Chainalysis, Afrika’daki kripto para piyasasının, küresel ortalamaya kıyasla toplam perakende işlem hacminde önemli ölçüde büyüdüğünü bildirdi.

14 Eylül tarihinde yayımlanan bir raporda Chainalysis, Afrika’nın kripto para piyasasının Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında yüzde 1.200’den fazla arttığını açıkladı. Ayrıca benimsenmenin en yüksek olduğu ülkeler arasında ise Kenya, Güney Afrika, Nijerya ve Tanzanya’da ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Şirket raporunda, bazı ülkelerde yatırımcıların yerel bankalar aracılığıyla borsalara para göndermesinin kısıtlandığı veya yasakladığı göz önüne alındığında, P2P platformlarının popülaritesinin bölgede daha fazla kripto para benimsenmesine yönelik itici faktörlerden biri olabileceğini ekledi.

Chainalysis’e göre, tüm kıta Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında 105,6 milyar dolar değerinde kripto para yatırımı yaptı. Bu miktar aslında, dünyadaki diğer tüm bölgelerden daha büyük olan “perakende boyutlu transferlerden” oluşan pazarın genel işlem hacminde bir paya sahip durumunda. Küresel ortalamanın %5.5 olduğu düşünüldüğünde Afrika Kıtası’ndaki %7’lik oran kayda değer bir fark olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede faaliyet gösteren, Paxful ve LocalBitcoins gibi P2P platformlarının hacimleri de göz önüne alındığında, bu platformlar Afrika’daki tüm kripto para işlemlerinin %1,2’sini oluşturuyor.

Paxful’un kurucu ortağı ve COO’su Artur Schaback, bu durumu şu cümleler ile açıklıyor:

“Bu sınır pazarlarının çoğunda, insanlar banka hesaplarından merkezi bir borsaya para gönderemezler, bu nedenle P2P’ye güveniyorlar. Kripto para ürünleri daha kullanıcı dostu hale geliyor, böylece daha fazla insan kripto para ekonomisine katılabiliyor ve kripto paranın daha hızlı, daha ucuz ve daha kullanışlı olduğunu görmelerine yardımcı oluyor.”

Kripto Paralar Engelleri Aşmak İçin Kullanılıyor

Bölgede kripto paraların benimsenmesini etkileyen diğer etkenler arasında, insanların yurtdışına gönderebilecekleri fon sayısını sınırlayan hükümetleri aşmanın bir yolu olarak havaleleri görmeleri gösterilebilir. Bu kapsamda da Afrika’daki birçok kullanıcı, uluslararası ticari işlemler için ödeme yapmak üzere daha hızlı ve daha ucuz bir yol olarak kripto para kullanıyor olabilir. Ayrıca fiat para birimlerinin değerinde meydana gelebilecek olası dalgalanmaları önlemek için tasarruflarını biriktirebilir.

Afrika ülkeleri arasında kripto para benimsenmesi en yüksek olan Nijerya, merkez bankası dijital para birimi eNaira’yı 1 Ekim’den itibaren denemeyi planlıyor. Güney Afrika ayrıca Avustralya, Singapur ve Malezya ile fiat sabitlenmiş bir dijital para birimi başlatmak için oluşturulan ortak bir girişimin parçası durumunda.  

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version