Muhabbit

Afrika’da Kripto Para İşlemleri Patlama Yaşıyor!

Afrika’da kripto paralara olan ilgi her geçen gün artıyor.

Afrika'da

Kripto paralar kullanılarak yapılan havale işlemleri, esas olarak fiat para birimlerine kıyasla önemli ölçüde daha ucuz ve daha hızlı oldukları için Afrika’da patlama yaşıyor. Çünkü, Bitcoin ile nakit ağı üzerinden herhangi bir miktarda para göndermek neredeyse yok denecek kadar az maliyetli. Bu kapsamda son olarak yapılan bir araştırmada 2020 yılı Aralık ayında Nijerya’da, 2020’nin ilk 11 ayında toplamda 165 milyon dolarlık kripto para havalesi yapıldığı açıklandı.

Kullanıcılar işlemlerdeki ucuz transfer ücretleri nedeniyle kripto paralara ve onların alım satım ve gönderimini yaptıkları borsalara yoğun ilgi göstermeye başladı. Artan bu ilgi nedeniyle Gana ve Nijerya’da faaliyet gösteren bir kripto para girişimi olan Bitsika Africa tarafından bir rapor hazırlandı. 04 Ocak 2021 tarihinde açıklanan raporda, şirketin 2020 yılında bir önceki yıl, değeri 1 milyon doların biraz altında olan yaklaşık 40 milyon dolarlık para transferi gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu transferlerin büyük çoğunluğunun ise Nijerya tarafından yapıldığı bildirildi. Kripto paraların Nijeryalılar arasında artan çekiciliğinin var olduğu biliniyor. Çünkü Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) katı forex politikaları ve ülkenin fiat para birimi olan Naira’nın hızlı düşüşü ve son olarak havale ücretlerindeki yüksek oranlar Nijeryalıları kriptoya yönlendiriyor.  

Transfer İşlemleri Rekor Kırıyor

Şirketin kurucu ve aynı zamanda CEO’su olan Atsu Davoh, mevduatın toplam hacmin 18.87 milyon $’ı ve ödemelerin 17.89 milyon $’ı oluşturduğunu söyledi. Dahili eşler arası transferler toplam hacmin ise 3.19 milyon $’ı bulduğunu da sözlerine ekledi.

Kullanıcıların Bitcoin alıp satmalarına, kripto para veya fiat olarak para gönderip almalarına olanak tanıyan Bitsika, 329 dolar olan 2019’daki gelirinin 2020’de 1,03 milyon dolara yükseldiğini bildirdi. Bu, yıllık % 312.000’lik bir artışa denk geliyor.

Platformda işlem yapmak için kullanıcılar, birçok fiat para birimini ve kripto para olarak ise Bitcoin ve BUSD’yi kullanarak nakit ve mobil olarak Bitsika hesabına para yatırabiliyorlar.

Bitsika Africa tarafından açıklanan veriler incelendiğinde Afrika’da kripto para kullanım oranının her geçen gün artmaya devam ettiği görülüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version