Muhabbit

Ağ Üzerinde Transfer Edilen Stablecoin Hacmi 360 Milyar $’a Dayandı!

Blockchain ağları üzerinde transfer edilen “stablecoin”lerin aylık hacmi 360 Milyar $’a dayandı.

stablecoin

Blockchain ağları üzerinde transfer edilen “stablecoin”lerin aylık hacmi 360 Milyar $’a dayandı.

Veriler The Block Research tarafından ortaya kondu.

Stablecoin Transfer Hacmi

Ethereum, Tron, Binance Smart Chain gibi ağlar üzerinde gerçekleştirilen stablecoin hacimleri rekor kırmaya devam ediyor.

Verilere Tether, USD Coin, DAI, BUSD, USDN, HUSD ve diğer iki stablecoin dahil edilirken, hacmin yüzde 63’lük kısmı USDT transferi olarak kayda geçiyor.

USDC tarafında yüzde 18.7’lik bir pay görülürken, üçüncü sırada merkezsiz stablecoin DAI bulunuyor.

Tek başına 232 Milyar $’lık transfer hacmine ulaşan USDT’nin borsa içerisinde gerçekleşen transferleri bu rakamlara dahil edilmemiş durumda. Borsa içi transferleri de dahil edildiğinde rakamların çok daha yukarı gitmesi olası görünüyor.

2021 yılında geride bıraktığımız iki ayda 15 Milyar $’lık USDT basımı gerçekleştiren USDT, son bir haftadır yüklü basım işlemi gerçekleştirmiyor. Özellikle New York Mahkemesi ve Başsavcı tarafından verilen ceza sonrası USDC ve BUSD basımlarında büyük artış görülürken, USDT ve diğer stablecoinler arasındaki fark halen oldukça yüksek.

Kripto para piyasasının adeta bel kemiği olan stablecoinler, borsalar arası transfer ve kolay taşınabilen USD’ye endeksli varlıklar olmaları sebebiyle fazlasıyla rağbet görüyor.

Siz stablecoinleri hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version