Muhabbit

Rekora Koşan WBTC Arzı Alameda Research’tenmiş!

Şirket tarafından talep edilen WBTC miktarı 14,654 adet ile rekor kırıyor.

Alameda Research

Ethereum üzerindeki Bitcoin Wrapped Bitcoin (WBTC) son dönemde yaşanan DeFi patlaması ile birlikte arz noktasında büyük bir artış yaşamıştı.

Özellikle Ağustos ayında yaşanan arz artışı ile dikkat çeken WBTC, Alameda Research tarafından talep edilmiş.

Ortaya çıkarılan yeni verilere göre Ağustos ayında talep edilen ve tokenize edilen Bitcoin’lerin yaklaşık yüzde 70’i Alameda Research tarafından yaratılmış.

Şirket tarafından talep edilen WBTC miktarı ise 14,654 adet ile rekor kırıyor. Ağustos ayından önce herhangi bir WBTC talebi bulunmayan şirket Compound üzerindeki teminat miktarının yüzde 0’dan yüzde 40’a yükseltilmesi için talep oluşturmuştu.

Alameda ilk önerisinde teminatı yüzde 65 olarak teklif etmişti. Teklifin reddedilmesinin ardından yapılan yeni öneride yüzde 40’lık bir oran teklif edilmiş ve kabul görmüştü.

Alameda teklif sırasında WBTC’in teminat olarak Compound üzerinde kabul edilmesinin çeşitliliği artıracağını ve aynı zamanda WBTC’i teminat olarak kabul eden DeFi platformu MakerDao ile çalışabilirliği artıracağını öne sürmüştü.

FTX ve Alameda Research Kurucusu Bankman-Fried, WBTC’in Bitcoin ile Ethereum arasındaki en kolay ve sağlıklı köprü olduğunu belirtirken Bitcoin’in bu yol ile Ethereum üzerindeki merkezsiz finansa dahil olabileceğini de açıklamıştı.

Ethereum ağı üzerinde Bitcoin saklamaya ve DeFi uygulamaları üzerinde Bitcoin’i kullanma imkanı sunan WBTC geçtiğimiz günlerde FTX ve Binance gibi borsalarda da listelenmeye başlamıştı.

Bitcoin teminatı ile DeFi uygulamaları üzerinde işlem yapmaya olanak sağlamasıyla oldukça popüler hale gelen WBTC, oldukça önemli miktarda Bitcoin’i tokenize etmiş durumda.

Siz DeFi uygulamalarında WBTC’i kullanıyor musunuz?

Diğer Bitcoin Haberleri’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version