Muhabbit

Airbnb, Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Edebilir!

Airbnb 28 Şubat 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki 100.000 mülteciye ücretsiz geçici konut sağlayacağını duyurdu.

AirBNB Mülteci

AirBNB Mülteci

Airbnb, kripto para birimini desteklemek istediğini doğruladı. Bununla birlikte şirket Rusya Ukrayna savaşından dolayı yaklaşık 100.000 Ukraynalı mülteciye geçici olarak konut sağlamayı teklif etti.

Avrupa Birliği’ne göre, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birlikte yaklaşık dört milyon kişi Ukrayna’yı terk etmeye çalışabilir.

Airbnb CEO’su Kripto Para Birimlerini ve Ukrayna’daki Mülteci Krizini Tartışıyor!

Airbnb CEO’su Brian Chesky, Salı günü (1 Mart 2022) CNBC ile bir röportaj gerçekleştirdi. Chesky, kripto para birimlerinden ve şirketinin Ukraynalı mültecilere yardım etme çabalarından bahsetti.

İnternet sitesine göre Airbnb, dünya çapında 4 milyondan fazla ev sahibi ile yaklaşık 6 milyon adet evin kiralanmasını sağlıyor.

Röportaj sırasında sunucu, Ukrayna’daki bazı kişilerin ve şirketlerin Rusya’nın işgalinden sonra kripto paraları ödeme olarak kabul ettiğinden bahsetti ve Airbnb’nin kripto paraları ödeme yöntemi olarak destekleyip desteklemediği sordu.

Chesky, şu şekilde cevap verdi:

Kişisel olarak kripto para fikrini elbette destekliyorum. Bence bu gerçekten ilginç bir teknoloji.

2022 yılının başında Twitter’da bir anket başlattım ve Twitter’daki topluluğa Airbnb’nin 2022’de getireceği yeniliklerden birinin ne olduğunu sordum. En fazla verilen yanıt, kripto paralar ile ödeme seçeneğini kabul etmek oldu. Bu geri dönüşleri ciddiye alıyoruz. Bu yüzden, bunu araştıran bir ekibim var.

CEO, Airbnb’nin kripto para ödemeleriyle ilgili henüz kesin bir kararın olmadığını söylerken şunları vurguladı:

Savaş krizinde kripto paraların nasıl kullanıldığı aşikar. Kesinlikle bu konuyu araştırıyoruz.

Chesky, kripto paralarla alakalı herhangi bir adımın çok hızlı uygulanmayacağını da belirtti ve şunları söyledi:

Şu anda gerçekten odaklandığımız şey mültecilerin barınma ihtiyacını sağlamak.

Airbnb, bir süredir kripto paraları ödeme seçeneği olarak eklemeyi düşünüyor. 2021 Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan izahnamede firmanın dikkate aldığı teknoloji listesinde, blok zinciri teknolojisi ve kripto para birimleri vardı.

İlginizi Çekebilir: ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Nedir?

Airbnb 28 Şubat 2022 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’dan 100.000’e kadar mülteciye ücretsiz geçici konut sunduğunu duyurdu.

BM’ye göre, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra yaklaşık 600.000’den fazla sivil Ukrayna’dan kaçmak zorunda kaldı. Avrupa Birliği, Rusya’nın işgali nedeniyle dört milyona yakın insanın, Ukrayna’yı terk etmeye çalışabileceğini tahmin ediyor.

Airbnb CEO’su, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Polonya, Almanya, Macaristan, Romanya ve hatta bunların batısındaki ülkelere yardım teklif etmek için ulaştık.

Ev sahiplerimize ulaştık. Finansman sağladık ve bu nedenle 100.000 mülteciye ev sahipliği yapmaya hazırız. Açıkçası, imkan sağladığı sürece daha çok mülteciye ev sahipliği yapabiliriz.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version