Muhabbit

Akon Kripto Şehri İçin Yeni Bir Sözleşme İmzaladı!

Amerika Birleşik Devletleri menşeli mühendislik firması KE International, Senegalli-Amerikan şarkıcı ve girişimci Akon ile Senegal’de bir kripto şehri kurmak için 6 milyar$’lık bir sözleşme imzaladı.

4 Haziran tarihinde yapılan duyuruda KE International, Akon City’nin inşaatının ilk iki aşaması için yatırımcılardan 4 milyar$ temin etti. Akon’un açıklamalarına göre şehrin inşasının başlaması Ocak ayını bulacak. Son gelen haberlere göre ise firma anlaşmayı onayladı ve proje hakkında daha fazla bilgi verdi.

Kripto ile Yönetilen Şehir

Akon City’nin yapımının ilk aşaması 2023 yılının sonunda tamamlanacak. Bu aşamada, büyük bir alışveriş merkezi, konutlar, oteller, polis karakolu, okullar, atık tesisleri ve güneş enerjisi ile çalışan bir hastane kampüsü yer alacak.

İkinci aşamanın ise 2029 yılında tamamlanması bekleniyor. İkinci aşamayla beraber şehir, tam anlamıyla Akoin kripto para birimi ile işleyecek. Bildiğiniz üzere Akoin, şarkıcı Akon’un geliştirmekte olduğu Afrika gibi gelişmekte olan ülkelerdeki girişimcilere yardım niteliğinde tasarlanmış bir kripto para birimidir.

KE International ayrıca Kenya’nın batısında 2 milyar$’lık Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri’nin inşaatını yürütmekte. Proje 2014 yılında hayatına başladı ve bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

İnşaat hali hazırda %85 oranında tamamlandı ve geçen yıl halka açılmış 5.000 yatak kapasiteli bir hastaneyi de bünyesinde içeriyor. Ve bu hastane Akoin kripto parasını işlemlerinde kullanmak amacıyla Akon ile ortaklık kurdu.

Son Yazılar

Exit mobile version