Muhabbit

Algorand Blockchain Desteği İçin 43 Milyon $ Hibe Edecek

Algorand Vakfı geliştiricilerine, 250 milyon ALGO fon sağlayacak.

algorand

Algorand Vakfı, blokchaindeki gelişimi desteklemek adına 250 milyon Algorand (ALGO) içeren hibe programını duyurdu. 250 Milyon ALGO ise şimdiki fiyatı ile yaklaşık 43 milyon $ ediyor.

Oluşturulan fon 4 farklı kategoride dağıtılacak. Yenilikçi araştırma, geliştirme araçları, merkezsiz uygulamalar için yeni kullanım alanları keşfetme ve eğitim girişimi fonun dağıtılacağı kategorileri oluşturmakta. Algorand Vakfı Yöneticisi Chen ise hibe programı sayesinde  “borderless economy” konseptini geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulamakta.

Program ile dünya çapındaki geliştiricilerin ve girişimcilerin projelerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede “küresel ekonomi” kavramının önemi de vurguladıklarını belirten Chen, 250 milyon ALGO’luk paketin yenilikçi girişimleri ve öğrenmeyi teşvik edeceğini sözlerini ekledi.

DeFi protokolleri, sosyal medya entegrasyonu, dijital kimlik, tedarik zinciri yönetimi ve varlık tokenizasyonu gibi birçok alanda çözümleri halihazırda sunuyoruz. Amacımız bu çözümleri geliştirmek ya da yenilerini eklemek.

Bir diğer yandan ise son kullanıcıya ulaşan uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştıran altyapı hizmetlerinin geliştirilmesini de destekleyeceklerini belirten Chen, hibe programından oldukça umutlu.

Hibeden Pay Alacak 3 Girişim Belli Oldu

Yapılan duyuruya göre hibeden pay alacak girişimlerden birisi Algorand için “API”ve “node” çözümleri sağlayan Bloq.

Diğer bir girişim ise PureStake AlgoSigner. Bu girişim ise farklı uygulamlara ALGO ödemelerinin entegrasyonu üzerinde çalışmakta.

Üçüncü girişim ise Reach isimli, Algorand blockchaini üzerinde merkezsiz uygulamaların (DApps) geliştirilmesini basitleştimeyi amaçlayan bir proje.

AlgoSigner CEO’su Derek Yoo ise, hibe programından pay almaya hak kazanmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirtti. Hibe sayesinde uygulama geliştiricileri ve blockchain ağı arasından engelleri kaldıracaklarını belirken Yoo, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Bahsedilen Fon Dolaşımdaki Algorand (ALGO) Arzının Yüzde 10’u

Ağın geliştirilmesi adına büyük bir foon oluşturduklarıne belirten Chen, hiçbir projeye 2 milyon ALGO’dan daha fazla bir fon tahsis edilmeyeceğini belirtse de daha büyük bir fona ihtiyacı olan projelerin de ayrıca değerlendirebileceğini özellikle vurguladı.

Algorand 2.0 İle Tokenler Ağa Entegre Edilmişti

Algorand 2.0 ile ağa token özelliğini getirilmesi ile birlikte, ağ üzerinde farklı ürünlerin oluşturulmasına izin verilmişti. Bu özellikten ilk yararlanan kurumlardan biri ise Tether’di. 2.0 çözümü ile birlikte Tether, Algorand üzerinde USDT işlemlerini başlatmıştı.

Celo (CGLD) ve Ark da Hibe Programları Duyurmuştu

Mart ayının sonunda benzer bir hibe programı Celo (CGLD) tarafından da duyurulmuştu. Hibe programı kapsamında toplamda 700,000 $’lık bir fon 16 “startup”a dağıtılacaktı. Tabi bu girişimlerin Celo ağında çalışmaları gerekmekte.

Aynı şekilde bir hafta önce de Ark; 150,000 $’lık bir fon oluşturduğunu duyurmuş, ağ üzerinde geliştirme yapacak girişimlere fon olarak dağıtılacağını duyurmuştu.

Son Yazılar

Exit mobile version