Muhabbit

Algoritmik Ticaret Nedir?

Algoritmik ticaret hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?

Algoritmik Ticaret

Sıklıkla “Algoritmik trade” ya da “algo trade” olarak duyduğumuz Algoritmik ticaret, bir işlem yapmak için tanımlanmış bir algoritmayı kullanan bir uygulamadır. Teorik olarak yapılan işlemler, bir insan tarafından uygulanamayacak kadar hızlı ve kârlı hale gelebilir.

Tanımlanan talimatlar, zamanlama, fiyat, miktar veya herhangi bir matematiksel modele dayandırılabilir. Kullanıcı için kâr fırsatlarının yanı sıra algoritmik ticaret, insan duygularının ticaret faaliyetleri üzerinde etkisini ortadan kaldırarak piyasaları daha likit ve sistematik hale getirir.

Algoritmik ticaret ile şunları yapabilirsiniz:

Mesela, 50 günlük ortalaması 200 günlük ortalamasının üzerine geçen hisse senedinden veya dijital varlıktan 50 adet al gibi bir komut ile işlem yapabilirsiniz. Ya da, bu talimatın tam tersini vererek, 50 günlük ortalaması 200 günlük ortalamanın altına inen hisse senetlerinin satış emrini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu iki basit talimat ile, bilgisayar programı hisse senedi fiyatını ve günlük ortalamalarını izleyecek ve tanımlanan koşulları karşıladığında alış ve satış emirlerini yerine getirecektir. Bu sayede kullanıcının, canlı bir şekilde fiyatları ve grafikleri izlemesi veya emirleri manuel bir şekilde girmesi gerekmiyor. Algoritmik ticaret sistemi, işlem fırsatlarını doğru bir şekilde analiz edip, kullanıcı için bu durumu otomatik olarak gerçekleştirecektir.

Algoritmik Ticaret Kullanıcılara Hangi Faydaları Sağlar?

Genellikle işlemler, mümkün olan en iyi fiyatlar ile gerçekleştirilir. Ayrıca verilen emirler anında ve doğru bir şekilde yapılır. Bunun yanı sıra kullanıcılar azaltılmış işlem maliyetlerinden faydalanabilir. Ayrıca, kullanıcıya bağlı hatalar sıfıra indirgenir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi duygusal hatalar, algoritmik ticaret ile bir son bulur.

Gördüğünüz gibi, algoritmik ticaret sistemleri, önceden programlanmış talimatlara dayalı olarak çok sayıda piyasada ve birden fazla karar parametresinden yüksek hızlarda çok sayıda işlemlerden yararlanan yüksek frekanslı bir ticaret unsuru olarak gözümüze çarpıyor.

Orta ve uzun vadeli yatırımcılar, kısa vadeli işlem yapan kullanıcılar, arbitraj ticareti yapan kullanıcılar ve sistematik bir düzene sahip olan kullanıcılar, algoritmik ticareti verimli bir şekilde gerçekleştirebilir.

Alım-satım botu kiralama gibi bir hizmet sunan UpBots, işte tam da algoritmik ticareti kullanıcılarına kolayca sağlayan bir platform olarak gözümüze çarpıyor. Henüz demo sürümünde çalışan platform FINMA tarafından denetleniyor ve bot yazan kullanıcılarına teşvik primi dağıtıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version