Muhabbit

Alipay NFT Satışı Gerçekleştirdi!

Alipay, geçtiğimiz günlerde bir NFT satışı gerçekleştirdi.

Alipay

Çin’in en büyük dijital ödeme platformu Alipay, AntChain isimli kendi blockchain hizmet ağında NFT satışı gerçekleştirdi.

Habere göre, Çin’in e-ticaret devi Alibaba’nın bir iştiraki olan Alipay, Dunhuang Mağaraları ile alakalı sınırlı sayıdaki NFT ürünlerini piyasaya sürdü.

Sanat eseri, Çin’in Dunhuang kentindeki Bin Buda Mağaraları’ndan gelen kutsal geyiklerle birlikte uçan “apsaralar“ı içeriyor.

Her bir NFT 8.000 kopya ile sınırlanmıştı ve Alipay’in ana şirketi Ant Group tarafından başlatılan özel bir blockchain olan AntChain üzerinde yayımlanmıştı.

200 milyar $ değerindeki Ant Group, dünyanın en büyük finans şirketlerinden biridir. Firma aynı zamanda blockchain alanındaki araştırma çalışmaları söz konusu olduğunda da liderliği elinde tutuyor. Mevcut verilere göre, Ant Group, 2017 ve 2020 yılları arasında en fazla blockchain tabanlı patent başvurusu yapan şirket olarak kayıtlara geçti.

Bildiğiniz gibi NFT’ler geçtiğimiz yıldan bu yana ciddi anlamda popülarite kazandı. Birçok sanatçı, ünlü, müzisyen ve sporcu, çalışmalarını NFT’ye çevirerek dijital koleksiyon başlattı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Kullanıcılar Satın Aldıkları NFT’leri Satmaya Başladı!

Tahmin edebileceğiniz gibi bu NFT’leri satın alan kullanıcılar, platform üzerinden satış için harekete geçti. Alibaba’nın ikinci el ticaret platformunda başlatılan satışta, bir kullanıcı satın aldığı NFT’yi tam 200.000 $’a sattı. Tüm bunların sonucunda, platformda NFT aramaları yasaklandı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version