Muhabbit

Alman Telekom Şirketi Chainlink Node’u Olacak!

200.000’den fazla çalışana sahip olan Deutsche Telekom 80 Milyar $ piyasa değerine sahip.

T systems chainlink

Deutsche Telekom’un yan kuruluşu T-Systems, Chainlink (LINK) Node’u olduğunu açıkladı.

Deutsche Telekom Almanya’nın lider şirketlerinden biri olarak öne çıkmakta. 200.000’den fazla çalışana sahip olan Deutsche Telekom 80 Milyar $ piyasa değerine sahip.

Şirketin yan kuruluşlarından T-Systems’ın ise merkeziyetsiz veri beslemeleri için sağlayıcı olması sektör adına büyük önem taşıyor. T-Systems tarafından yapılan açıklamada anlaşma için “generalized mining” tanımı yapılmakta.

Chainlink ağına gerçek dünya verilerini sağlayarak bilişim teknolojileri hizmeti sunmuş olacağız. Bu işlemi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek için ise veri beslemeleri karşılığında dijital varlık ödemesi alacağız. Bu işlemi “generalized mining” olarak adlandırıyoruz.

DeFi üzerinde kilitli değerlerin öneminde bahseden T-Systems yetkilisi, bu değerlerin korunması adına bu ve benzeri bilişim teknolojileri hizmetlerinin önemini vurguladı.

T-Systems büyük ve ortak ölçekli şirketlerin dijital dönüşümleri alanında hizmet veren bir Deutsche Telekom Şirketi. 2.000’den fazla çalışana sahip şirket 2019 yılında 176 milyon € ciro elde etti.

T-Systems Data Analisti Gleb Dudka, verdiği demeçte şirketin halka açık ağları desteklemeyi bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti. Şirket başlangıçta sadece bir veri sağlayıcı olarak çalışacak.

Gelebilecek adımlar ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmazken, şirketin uzun vadede farklı adımlarına da şahit olmamız olası görünüyor.

Birçok DeFi uygulamasına veri sağlayan ChainLink, platformların veri sağlayıcısı konumunda. Son dönemde fiyat anlamında oldukça önemli hareketlilik gösteren Chainlink, ilk 10 kripto para arasında bulunuyor. Sizce piyasa değeri sıralamasında Chainlik daha üst sıralara tırmanabilir mi?

 

Son Yazılar

Exit mobile version