Muhabbit

Almanya Maliye Bakanı: Dijital Euro Bir An Önce Gelmeli!

Bakan Olaf Scholz Avrupa Merkez Bankası’nı Dijital Euro için hazırlıklarını hızlandırmaya çağırdı.

27 Kasım tarihinde çevrim içi olarak düzenlenen bir konferansta konuşan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz yaptığı bir açıklama ile, Avrupa kıtasındaki ödemelerin geleceği hakkında düşüncelerini ayrıntılı olarak dile getirdi.

Bakan, dijital para için artan talebi karşılamak üzere Avrupa Merkez Bankası’nı dijital Euro için hazırlıklarını hızlandırmaya çağırdı. Scholz yaptığı açıklamada dijital para biriminin hem yerel hem de uluslararası ödemelerin iyileştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

İşletmelerin ve tüketicilerin dijital paraya yüksek ilgi gösterdiklerini söyleyen Almanya Maliye Bakanı merkez bankasının dijital ödemelere çözüm oluşturmada beklentileri karşılaması gerektiğini ve çalışmalarını artırması gerektiğini belirtti. Scholz ayrıca şu ifadelere yer verdi: 

“Dijital Euro’da çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konu bekleyip görmemiz gereken bir şey değil. Biz her an dijital bir Euro ile bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verebilmeliyiz.” 

Bakana göre; merkez bankası dijital para birimi, kullanıcılar için avantajlarıyla birlikte gelir. Ayrıca dijital bir Euro, halkın ödemeyi hem çevrimiçi hem de muhtemelen çevrimdışı olarak işleme koymasını sağlayabilir. Dijital bir Euro’nun başlatılması, kripto para birimleri ve internet bankaları da dahil olmak üzere diğer dijital ödemeler için rekabeti artıracaktır.

Avrupa Merkez Bankası, dijital para birimi başlatma planları olan en büyük merkez bankalarından biridir. Kasım ayı başlarında ECB, önerilen dijital Euro için halka danışılacağını duyurmuştu. Program, halkın CBDC’ler ve muhtemelen bunlarla ilişkili zorluklar hakkındaki düşüncelerini ve bilgilerini araştırmayı amaçlıyor.

Görünüşe bakılırsa merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihtiyacı, insanların dijital ödemeye daha fazla çözüm aramaya devam etmesi ile daha da güçlenmeye başladı. 

Daha Fazla CBDC Haberleri İçin: CBDC Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version