Muhabbit

Almanyalı Yetkililer “Godfather” İsimli Kötü Amaçlı Yazılım Hakkında Uyarılarda Bulundu!

“Godfather” isimli virüs güçlenerek geri geldi.

Almanya’daki finansal yetkililer, bankacılık ve kripto para uygulamalarını hedef alan ve hızlıca yayılan yeni bir finansal malware hakkında alarma geçti.

Almanya Federal Mali Denetim Otoritesi (BaFin) 9 Ocak 2023 tarihinde resmi bir açıklama paylaşarak tüketicilerin banka ve kripto para uygulama verilerini toplayan “Godfather” adlı kötü amaçlı yazılım (malware) hakkında uyardı.

BaFin, yeni virüsün Almanya’da faaliyet gösterenler de dahil olmak üzere yaklaşık 400 bankacılık ve kripto para uygulamasını hedeflediğini vurguladı. “Godfather” adlı virüs, bankaların ve kripto para uygulamaların internet sitelerini kopyalayarak kullanıcıların sahte internet sitesine girmesine sebep oluyor. Virüs, siteye giriş yapmaya çalışan kullanıcıların giriş verilerini çalıyor.

BaFin, virüsün kullanıcılara henüz nasıl saldırdığını saptayamadığını belirtti. Ancak, kötü amaçlı yazılımın iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını almak için anlık bildirimler gönderdiği biliniyor. BaFin, bu verilerle siber suçluların, tüketicilerin hesaplarına ve cüzdanlarına erişebileceklerini belirtti.

“Godfather” adlı virüs hakkında ilk uyarılar 2022 Aralık ayında paylaşıldı. Bu uyarılarda virüsün Android cihazları etkilediğini ve 16 farklı ülkedeki kullanıcıları hedef aldığı belirtildi. Virüs aslında ilk olarak 2021 yılında Group-IB’den siber güvenlik uzmanları tarafından keşfedildi ama çabucak etkisiz hale getirildi. Ancak kötü amaçlı yazılım büyük kod yükseltmeleri ve iyileştirmelerinden geçti ve son birkaç aydır faaliyetlerinde büyük bir artış görüldü.

Group-IB siber güvenlik uzmanları “Godfather” adlı virüsü tanıttı

21 Aralık 2022 tarihinde Group-IB siber güvenlik uzmanları “Godfather” adlı virüsü tanımlamış ve etkilerini araştırmıştı. Uzmanlara göre virüs, bankacılık uygulamalarının neredeyse yarısını hedeflediğini açıkladı. Virüsten başta ABD ve Almanya olmak üzere en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye, İspanya ve Kanada bulunuyor. Kötü amaçlı yazılımın ayrıca 110 kripto para birimi borsa platformunu ve 94 kripto para birimi cüzdan uygulamasını hedeflediği biliniyor.

Cryptojacking, son yıllarda kripto para uygulamalarına yönelik en büyük saldırı türlerinden biri olarak ortaya çıktı. Siber güvenlik şirketi Kaspersky’nin tahminlerine göre, 2023 yılında muhtemelen en büyük etkiye sahip siber saldırılar yaşanacak. Ayrıca 2023 yılında daha fazla kötü amaçlı yazılım saldırısı bekleniyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version