Muhabbit

Almanya’nın Yeni Hükümeti Kripto Paralara İlgi Duyuyor!

Yeni Alman hükümeti, koalisyon anlaşmasıyla birlikte kripto paralarla ve blok zinciri teknolojisiyle ilgilendiklerini belirtmiş oldu.

Almanya

Almanya, yeni koalisyon hükümetini kurmak için Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Liberal Hür Demokrat Parti (FDP) ile anlaşmaya vardı. Gelen yeni hükümetle birlikte, ülkenin kalkınmasını destekleyecek maddeler arasında kripto para birimleri ve blok zincir teknolojisinin olduğu bir anlaşma da mevcut.

Üçlü koalisyon kendini, Özgürlük, Adalet ve Sürdürülebilirlik İttifakı olarak tanımlıyor. Yol haritasına bakacak olursak yeni hükümet, ülkeyi modernleştirmeyi ve canlandırmayı planlıyor.

Almanya, Tokenize Edilmiş Hisse Senetlerine ve Fonlara Odaklanacak!

Yeni üçlü koalisyonla beraber hükümet, dijital bir devlet yaratmak için kripto para ve blok zinciri teknolojisi için yeni stratejiler geliştirecek.

177 sayfalık sunulan belgede, yeni finansal yenilikler için kripto paraları ve iş modellerini baz alan yeni bir dinamiğe ihtiyaç olduğundan bahsediliyor. Sunulan anlaşmada dikkate değer bir diğer nokta ise tokenize edilmiş hisse senetlerinin ihracına izin verilmesi olabilir.

Bu yılın başlarında Almanya, kripto paralarla alakalı yeni bir yasa çıkarmıştı. Yasa sayesinde kurumsal yatırım fon sahipleri, varlıklarının %20’sini kripto paralarda değerlendirebildi.

Hamburg merkezli Distributed Ledger Consulting (DLC) CEO’su Sven Hildebrandt şunları söyledi:

Koalisyon anlaşması gayet açık. Tokenize edilmiş fonlardan sonra tokenize edilmiş hisse senetleri bizi bekliyor olacak. Bu gelişmeyle beraber, blok zincirinin benimsenmesi muazzam bir şekilde hızlanacak!

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version