Muhabbit

Altın destekli stablecoin piyasası neden ilgi görmüyor?

Altın, jeopolitik gerilimlerin etkisiyle rekor seviyelere tırmanmaya devam ederken, altın destekli stablecoin piyasası hâlâ belirli bir niş alan olarak kaldı.

Kripto endüstrisindeki haber bültenlerinde altın fiyatlarının son dönemde jeopolitik endişelerle birlikte sürekli olarak rekor seviyelere yükseldiği gerçeğini sıkça görebilirsiniz. Bu durum güvenli liman kabul edilen varlıklara olan talebin arttığını ve altının değer kazanmasını sağladı.

Ancak altın destekli stablecoin piyasası hâlâ geniş kitleler tarafından keşfedilmedi. Piyasadaki iki büyük oyuncu olan XAUT ve PAXG gibi altın destekli stablecoin’ler, dolar destekli karşılıklarına kıyasla oldukça düşük bir piyasa değerine sahip.

Örneğin, XAUT’un piyasa değeri şu anda 580 milyon dolar civarında iken, PAXG’nin değeri 450 milyon doların biraz altında seyrediyor. Bu rakamlar altın destekli stablecoin’lerin henüz kripto piyasasında geniş çaplı bir kabul görmediğini gösteriyor.

Savaş gerilimleri altın piyasalarını hareketlendirdi

Altın destekli stablecoinlerin işlem hacmi de oldukça sınırlı. Mart ayının ortalarında altının fiyatındaki yükselişe paralel olarak bir miktar artış olsa da, bu artış geçmişte görülen yüksek seviyelerden oldukça uzakta kaldı.

Son günlerde özellikle İran’ın İsrail’e yönelik insansız hava aracı saldırılarına ilişkin raporların piyasalarda geniş çaplı çatışma endişelerini artırmasıyla birlikte PAXG’nin işlem hacmi önemli ölçüde arttı. Ancak bu artışın bile kripto varlıklar için hala düşük bir seviyede olduğu belirtiliyor. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version