Muhabbit

Altın Fiyatı Düşüşte! Sebep Bitcoin Olabilir mi?

Altın yatırımcıları Bitcoin’e kayıyor!

altın

Cuma günü düşüşe geçen Altın fiyatının sebebi olarak Bitcoin ve diğer kripto paralar gösteriliyor!

CNBC’den Jim Cramer, kripto paraların yükselmesinin, altın fiyatlarına olan ilgisizlik ile açıklanabileceğini söylüyor. Cramer’a bu hafta yaşanan siyasi kaosun ortasında altının toparlanma durumuna neden geçmediği sorulduğunda, piyasanın ya göründüğü kadar kaotik olmadığını ya da tüm paranın kripto para birimlerine gittiğini söyledi.

New York Ticaret Borsasından aldığımız bilgilere göre altın fiyatı Cuma günü düşüş göstererek ons başına 1.852’a kadar geriledi. Bu süre zarfında ise Bitcoin’in fiyatı 41.000 $’a kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Cramer, BTC’nin 18.000 $’ın altında olduğu Aralık 2020 civarında bir BTC yatırımcısı haline geldiğini açıkladı.

Her zaman yaptığım gibi yatırımlarımı çeşitlendirme kararı aldım, biraz Bitcoin satın almayı planlıyorum. Varlıklarımı çeşitlendirmek benim için önemli bir durum ve Bitcoin’i bir varlık olarak gördüğüm için, Bitcoin satın alacağım.

Eğer Cramer, satın aldığı BTC’lere hala sahipse, parasını ikiye katladığı aşikar.

Lider kripto para birimi, yeni kurumsal müşterilerin talebi ile beraber değerli madenler ve diğer tüm varlıklardan daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Külçe bazında düşünecek olursak, 1 Bitcoin artık 20 ons altın değerinde. Bir hafta öncesine bakacak olursak 1 Bitcoin 15 ons altın değerindeydi.

Bitcoin’in altından pazar payı kopardığı düşüncesi yeni bir düşünce değil. Ünlü bir yatırım bankası olan JPMorgan Chase’in yaptığı yeni bir analize göre, Bitcoin, altın yatırımcılarını kendine çekmeyi başarıyor. Analistler, kripto alanına daha fazla kurumsal firmanın katılımı durumunda, bu eğilimin artabileceğini ve yoğunlaşabileceğini söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version