Muhabbit

Amazon CEO’su Andy Jassy, Kripto Para ve NFT’ler Hakkında Konuştu!

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, platformun ilerleyen zamanlarda değiştirilemez tokenları (NFT) entegre edebileceğini söyledi.

Amazon CEO genel

Amazon CEO genel

CNBC’ye röportaj veren Amazon’un yeni CEO’su Andy Jassy, ​​herhangi bir kripto para birimine veya değiştirilemez tokena (NFT) sahip olmadığını söyledi. Amazon’un CEO’su, kripto paralara ve blok zinciri teknolojisine karşı iyimser olduğunu belirtti. Andy Jassy sözlerine şu şekilde devam etti:

“Amazon platformuna bir ödeme yöntemi olarak kripto paraları eklemeyi şimdilik düşünmüyoruz. Ancak zaman geçtikçe kripto paraların daha fazla gelişip büyüyeceğine inanıyorum. Bununla birlikte NFT’lerin de büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.”

Jassy’e, Amazon’un NFT’lerle ilgili bir icraatının olup olmayacağı soruldu. Jassy ise şu şekilde cevap verdi:

“İlerleyen zamanlarda NFT’lerle ilgili bir şeyler yapmamız mümkün gözüküyor.”

2021 Kasım tarihinde Amazon, blok zinciri ve dağıtık defter teknolojisinde deneyime sahip, kripto para birimlerinden ve dijital varlık ekosistemini anlayan, iş görevi finansal hizmetler uzmanı olan bir kişiyi işe almıştı.

Amazon, iki hafta önce aynı rol için başka bir iş ilanı yayımladı. İlginç bir şekilde iş ilanı, herhangi bir derece şartı belirtmiyor, sadece iş tecrübesi şartlarını belirtiyor.

Kripto paralar ve blok zinciri teknolojisi hakkında iyimser olan Jassy, ​2021 Temmuz tarihinde Amazon’un, ödeme yöntemi olarak kripto paraları kabul etme konusuna sıcak bakmadığını söylemişti.

Shopify, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmek İçin Strike İle Entegre Oldu!

Büyük e-ticaret teknoloji firmalarından biri olan Shopify, 2022 Nisan’ın başlarında The Lightning Network aracılığıyla BTC ödemelerini kabul etmek için Strike ile entegre oldu. Shopify’dan alışveriş yapan kullanıcılar, Bitcoin Lightning Network üzerinden Bitcoin ile ödeme yapabilecek.

Lightning Network (LN), Bitcoin ağındaki işlemlerin daha hızlı ve ucuz gerçekleştirilmesi için tasarlanmış bir Layer-2 ölçekleme çözümüdür.

Strike’ın CEO’su Jack Mallers, 7 Nisan 2022 Perşembe günü Miami Bitcoin 2022 konferansında yeni entegrasyonu açıkladı. Bu haberle birlikte Shopify, neredeyse iki milyon kullanıcının Bitcoin ile ödeme yapmasını sağlayabilir.

Macrotrends’ten alınan verilere göre Shopify, yıllık yaklaşık 4,6 milyar dolar gelirle dünyanın 18’inci en büyük e-ticaret şirketidir. Shopify, kullanıcıların 175 farklı ülkede çevrim içi mağaza kurmasını sağlar.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version