Muhabbit

Amazon Da Blockchain Teknolojisini Tercih Etti!

E-ticaret devi Amazon, tedarik zincirini izlemek amacıyla kullanmak üzere bir Blockchain sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Amazon

Dünyanın e-ticaret denince akla gelen ismi Amazon, tedarik zincirini izlemek amacıyla kullanmak üzere bir Blockchain sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Corona virüsü pandemisi sebebiyle dünyanın dört bir yanında birçok insan hayatına evinden devam ediyor. Karantina dönemi nedeniyle dışarıya alış verişe çıkamayan birçok insan da e-ticarete sardı. Hiç olmadığı kadar yoğun bir dönem geçiren kargo ve e-ticaret şirketleri, satılan malın müşteriye ulaştırılmasında konusunda sıkıntı yaşıyor.

E-ticaret devi Amazon da aynı sıkıntıyı yaşayanlardan biri. Ancak Amazon bu derdin devasını Blockchain teknolojisinde buldu. 26 Mayıs tarihinde tedarik zincirini kontrol etmek amacıyla bir Blockchain sistemi kurmak amacıyla patent başvurusu yaptığı öğrenildi.

Patentin açıklama bölümünde, Amazon’un “tarafların küresel tedarik zincirinin haritalandırılmasına izin veren bir kurumsal bir hizmet platformu” hedeflediği görülüyor. Yani üretimden son kullanıcıya kadar geçen tüm tedarik aşamalarının izlenmesi hedefleniyor. Bu izlenmeye tabii ki üreticiler, kuryeler, distribütörler, son kullanıcılar ve hatta 2.el olarak satılması durumunda yeni kullanıcıların bile dahil edilmesi düşünülüyor.

Amazon daha önce de Blockchain çözümlerine başvurmuştu. O yüzden de güvenilir ve değişmez yapısına aşina. Blockchain teknolojisinin bu güvenilir yapısı, tedarik zincirinin izlenmesini son derece profesyonel bir şekilde kontrol edecektir. Üstelik Blockchain teknolojisinin tedarik zincirinin kontrolünde kullanılışının örnekleri de mevcut. Corona virüsü pandemisi sırasında Çin’den Amerika’ya yollanan maske ve sağlık malzemelerinin üretim aşamasından Amerika’ya varışına kadar tüm tedariği Blockchain tabanlı bir sistem sayesinde izlenebilmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version