Muhabbit

Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Oldu!

Amazon’da bayraklar devrediliyor!

Amazon'un

Amazon bugün, kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un istifa etmeyi planladığını ve Amazon’un kripto ürün tekliflerini denetleyen AWS’nin CEO’su Andy Jassy’nin onun yerini alacağını duyurdu.

Çalışanlara yazdığı mektupta Bezos, Amazon yönetim kurulunun başkanlığına geçeceğini ve enerjisini yeni ürünlere ve erken girişimlere odaklayacağını söylemiş. Ayrıca aldığımız bilgilere göre bu transfer süreci, bu yıl içinde tamamlanacak.

Bezos, Jassy’nin “olağanüstü bir lider olacağını ve ona bu konuda tamamen güvendiğini” de belirtti.

Kripto dünyasının dikkati ise Amazon’a çevrilmiş durumda. Dünyanın en değerli üçüncü şirketi bu hamle ile beraber bir ihtimal kriptoya dayalı bir strateji benimseyebilir.

Jassy, blockchain teknolojisinin Amazon’un iş planına uygulanabilirliğini 2017’de yüksek mevkilere sunmuştu. Ayrıca, Amazonre:Invent” isimli konferansta yaptığı açıklamada Jassy, blockchainin “dağıtılmış defter teknolojisinden” çok daha fazlası için kullanılabileceğini söylemişti.

Görünüşe göre Jassy, gelecekteki iş keşifleri için kapıyı açık bırakacak.

Bu arada 2018 senesinde Jassy, iki blockchain ürününün lansmanını da yapmıştı. Amazon Quantum Ledger Database ve Amazon Managed Blockchain isimli ürünler kriptografik nitelikler içermekteydi.

Bunların yanı sıra Amazon, büyük ölçüde günah keçisi olarak kripto alanında yerini buldu. Kasım 2020’de Coinbase, sık sık hizmet kesintilerinden AWS’yi sorumlu tuttu. Ancak yeni CEO göreve başladığında, kripto topluluğu Jassy’nin getireceği değişiklikleri de görmek istiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version