Muhabbit

AMC Eğlence Şirketi CEO’su Kripto Paralar Hakkındaki Planlarını Anlattı!

AMC şirketi 2022’de NFT projelerini arttıracak!

Amerika merkezli sinema zincirleri şirketi AMC’nin CEO’su Adam Aron, bir brifing vererek şirketin kripto paralar üzerindeki çalışmaları açıkladı. Şirket yakın zaman önce yaptığı duyuruda birkaç hafta içerisinde, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) ödeme yöntemi olarak kabul edileceğini duyurmuştu.

Aron, şirketin büyük kripto paralar ile başlamadığını ancak kendi coinlerini çıkarmak için araştırmalar yaptığının altını çizdi.

CEO, 01.03.2022 Salı günü, 2021 yılının son çeyreğinin kazançlarını açıkladı. Bu açıklama sırasında kripto para evreninden daha fazla nasıl yararlanabileceklerini araştırdıklarını da dile getirdi. Ayrıca konuşmasında şunları söyledi:

AMC internet sitesinden yaptığı bilet satışlarında Apple Pay, Google Pay ve PayPal ile yapılan ödemeleri kabul etti. 2021 yılının son çeyreğinde şunları gördük ki, sadece birkaç ayda bilet satışlarının %15’i kripto paralar ve bu 3 ödeme yöntemiyle yapıldı.

AMC Şirketinin Blok Zinciri Alanındaki Diğer Çalışmaları

AMC şirketi kripto paralar ile ödeme almaya başladı. Aynı zamanda NFT’ler ile ilgili çalışmalar da yapıyor. 2021 Kasım ayından beri şirket 4 adet NFT kampanyası yaptı. Bu süreçte 800.000’den fazla NFT sahibini buldu.

Yapılan NFT’ler arasında Spider-Man, Dune ve The Batman filmlerinin biletleri bulunuyor. Ayrıca AMC yatırımcılarına da bazı özel NFT’ler dağıtıldı.

Şirket, bu sene daha fazla NFT projesi yapmayı planlıyor. Planlanan NFT projelerinde, hem şirketin hem de çalıştıkları stüdyoların beraber NFT hazırlayacağı bildirildi.

Aron ayrıca sattıkları Spider-Man NFT‘lerinin ikincil pazarlarda 17.000 dolar civarına satıldığının da altını çizdi.

AMC Şirketi Kimdir?

American Motors Corporation, Amerika sinema zincirleri olan bu firma aynı zamanda bir televizyon kanalına da sahiptir. 1920’de kurulan şirket zamanla diğer sinema şirketlerini kendi bünyesine katarak büyümüştür.

2018 yılında Odeon Cinemas, UCI Cinemas, ve Carmike Cinemas’ı bünyesine katarak dünyanın en büyük sinema şirketi olmuştur. 2018 yılında şirketin, dünya genelinde 10.853 sineması ve 978 tiyatrosu bulunuyordu.

Covid-19’dan dolayı zor durumlar yaşayan şirket Mart 2021’de yaptığı açıklamayla önceki seneye oranla gelirlerin %88 düştüğünü belirtti. Ama çeşitli planlamalardan sonra perakende yatırımcılar Haziran 2021’de AMC hissesine akın etti bu da AMC hisselerini, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70 doların üzerine çıkardı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version