Muhabbit

AMD Kripto Para Madencileri İçin Önemli Bir Açıklama Yaptı!

Donanım üreticisi Advanced Micro Devices (AMD) kripto para madencileri için önemli bir açıklama yaptı.

Georgia

Bitcoin Madenciliği

Donanım üreticisi Advanced Micro Devices (AMD) kripto para madencileri için önemli bir açıklama yaptı. Nvidia benzeri madencilik işlemlerine bir sınırlama getirmeyeceğini açıklayan şirket, yol haritasında böyle bir adım olmadığını açıkladı.

Bildiğiniz üzere ekran kartları kripto para madenciliği için kullanılıyor. Bu noktada ekran kartı tedariğinde büyük sorunlar yaşanması üreticileri farklı önlemler alma noktasında düşündürmüştü.

Konu ile ilgili açıklama AMD Ürün Yöneticisi Nish Neelalojanan’dan geldi:

Ekran kartı ile gerçekleştirilebilen herhangi bir iş kolunu engellemeyeceğiz.

Bildiğiniz üzere Nvidia, ekran kartı RTX 3060’ın kripto para madenciliği için kullanılması durumunda yüzde 50’lik bir sınırlama koymayı planlıyordu.

Ancak Nvidia yanlışlıkla kart üzerindeki sınırlamayı kaldıran bir paket yayınlayarak kendi yarattığı engellemenin çözümünü sunmuştu.

Özellikle 2017 yılı itibarıyla madencilik ekipmanlarına karşı oluşan talebin artışı, ekran kartı tedariğinde büyük bir sorun oluşturmuş, fiyatların oldukça yükselmesine sebep olmuştu.

Bitmain gibi önde gelen madencilik cihazı üreticileri şimdiden yıl sonuna kadar üretilecek olan cihazları satmış durumda. Bu noktada ekran kartı üreticilerinden de farklı adımlar gelirken, Nvidia sadece kripto para madenciliğine odaklı bir cihaz çıkaracağını da duyurmuştu.

Kripto para madenciliği ile ilgileniyor musunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version