Muhabbit

Amerikalılar 2020’de, Çinlilerden 4 Kat Daha Fazla Bitcoin Kârı Elde Etti!

2020 yılında Amerikalılar yaklaşık 4 milyar $ kar ederken Çinliler, yaklaşık 1 milyar $ kar etti.

Abd Vatandaş Muhabbit

Abd Vatandaş Muhabbit

Kripto para birimlerinin artışıyla birlikte Amerikalılar, 2020’de Bitcoin’den diğer milletlere kıyasla daha fazla kâr elde etti.

Blok zinciri analiz platformu Chainalysis tarafından sağlanan verilere göre, Amerikalılar yaklaşık olarak 4,1 milyar dolarlık Bitcoin kârı elde etti. Bununla birlikte Çin vatandaşları, 1,1 milyar dolar ile Amerikalılardan sonra en yüksek kârı elde eden millet oldu.

2020 yılında vatandaşların Bitcoin üzerinde elde ettiği kazançlar

Ayrıca Japonlar, 900 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alıyor. İngilizler ise 800 milyon dolar ile dördüncü sırada bulunuyor. İngilizlerden sonra Ruslar da 600 milyon dolar ile beşinci sırada yer alıyor.

Kârlar; para yatırma, çekme ve kripto para birimi borsalarından gelen web trafiği dahil olmak üzere tahminlere dayalı verilerdir. Özellikle, sektörün merkezi olmayan yapısı nedeniyle kripto para karlarının izlenmesi zordur.

Amerikalılar Neden Daha Fazla Kâr Etti?

2020’de çoğu Amerikalı korona virüsden dolayı işsiz kaldı. Amerika’nın vatandaşlara verdiği yardım paketi ile Bitcoin’e yatırım yapan bir çok vatandaş oldu. Diğer borsalar ile karşılaştırıldığında kripto para borsası daha fazla kazanç getirdi. Bununla birlikte Amerikalıların da para kazanma fırsatı oldu.

Aynı zamanda Bitcoin ve diğer kripto paralar, merkez bankasının para basımına karşı bir enflasyon koruması olarak görülüyor. Bu sebepten dolayı da enflasyonu yüksek olan ülkeler kripto paralara daha fazla ilgi gösteriyor.

Genel olarak Bitcoin üzerinde elde edilen kazançlar, diğer geleneksel yatırım biçimlerine kıyasla kısa sürede daha fazla getiri sağlıyor. Yüksek volitaliteye rağmen yatırımcılar, yüksek getirisi olan varlıklara yatırım yapmak istiyor.

Ancak bazı ülkeler, kripto para sektörüne regülasyon getirmeye çalışıyor. Bu nedenle bazı ülkelerde Bitcoin’in geleceği belirsiz. Örneğin Çin, kripto paraların mevcut finansal sisteme zarar verdiğini belirterek Bitcoin’e sıcak bakmadığını söylüyor.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz…

Son Yazılar

Exit mobile version