Muhabbit

Amerikalılar Teşvik Paketinden Gelen Parayı Kriptoya Yatırabilir!

Kripto paralara hücum!

Amerikalılar

Teşvik paketi için uygun Amerikalılar, Joe Biden’ın onayladığı 1,9 trilyon $’lık yardım paketinin bir parçası olarak 1.400 $’lık çekleri almaya başladı.

Bu konudaki asıl soru ise, bu insanların parayı nereye harcayacakları?

Mizuho Securities tarafından Yahoo Finance’e bildirilen ankete göre Amerikalılar, Bitcoin’e yatırım yapmayı planlıyor.

Japonya merkezli firma, toplamda 235 kişiyle anket yaptı. Firmanın açıklamalarına göre, ankete katılanların ortalama yaşı 41 ve ortalama hane gelirleri 55.000 $ civarı.

Ankete katılanların 5’te 2’si, teşvik parasını yatırım yapmak için kullanacağını söylemiş. Bu kişiler, özellikle Bitcoin ve hisse senetlerini sıkı bir şekilde izlediklerini belirtti.

Mihuzo’nun elde ettiği bilgilere göre, bu kişilerin %60’ı Bitcoin’e yatırım yapacak. Ayrıca doğrudan verilen 380 milyar $’lık teşvik paketinin 40 milyar $’ı, hisse senetleri ile beraber kripto paralara akabilir.

Mizuho’nun araştırmasına göre bu yatırım, Bitcoin’in piyasa değerine %3’lük bir oranda katkı sağlayabilir. Bildiğiniz gibi Bitcoin şu anda 55.000 $’dan işlem görüyor ve 1 trilyon $’ın üzerinde piyasa değerine sahip.

Bu arada, teşvik paketi hane geliri 150.000 $’dan az olan Amerikalılara gönderilmeye başlandı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda yapılan teşvik paketi, Bitcoin’in fiyatına ciddi bir etki göstermişti. ABD dolarının değer kaybedeceğini düşünen yatırımcılar, tekrardan Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapabilir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version