Muhabbit

Amerikan Perakende Devi Walmart Metaverse’e Girmeye Hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde toplamda 7 patent başvurusunda bulunan Walmart, kendi dijital para birimini ve NFT koleksiyonunu oluşturmak için kolları sıvadı.

wallmart

wallmart

Dev hipermarket zinciri Walmart son ayların yükselen yıldızı Metaverse’te kendine yer edinmek için hazırlıklara başladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen güncel haberlere göre Metaverse’e giriş sırası şimdi de global parkende devi Walmart’ta. Her ne kadar şirketten henüz resmî bir açıklama gelmemiş olsa da, iletilen 7 patent başvurusu Walmart’ın kendi dijital para birimini oluşturmak ve NFT koleksiyonunu kurmak için hazırlıklara çoktan başladığına işaret ediyor. 

CNBC’nin 16 Ocak tarihli haberine göre, Walmart 30 Aralık 2021’de Amerikan Patent ve Marka Ofisi’ne – 3’ü “Walmart Connect” olarak bilinen Walmart’ın reklam departmanı adına yapılan – toplamda yedi başvuruda bulundu. Yapılan başvurular arasında; elektronik aletler, oyuncaklar, alet edevat, kıyafetler ve ev dekorasyon ürünleri gibi “sanal varlık” oluşturma ve satma talepleri de bulunuyor. Bunlara ek olarak başvuruda dijital para birimlerinden, token ve NFT ticareti yapma imkanlarından bahsediyor. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bunun yanında gerçekleştirilen bir başka Walmart başvurusu Walmart marka adını ve logosunu sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) düzlemlerinde tescil ettirmeyi amaçlıyor. Bu başvuruda bahsi geçen diğer bir muhtemel Walmart atılımı ise VR ve AR dünyasında fitness merkezlerinin kurulması.

Walmart 2018’den beri Kripto Para Piyasasıyla İlgileniyor

Söz konusu başvurular Walmart’ın Metaverse’e gösterdiği ilginin ilk işaretleri değil. Aksine, geçtiğimiz ağustos ayında “dijital para birimi ve kripto ürünleri sorumlusu” pozisyonu için eleman arayışına çıkan şirket, o zamandan bu yana Metaverse’e göz kırpmaya devam ediyor.

İş ilanı an itibarıyla devre dışı gözüküyor ve Walmart’ın pozisyonu doldurup doldurmadığı da meçhul. Yine de, şirketin yeni teknolojilere ilgisi ve bu yönde atılım arzusu oldukça açık. Ekim 2021’de kripto para ATM şirketi olan Coinstar ve kripto para ticareti platformu Coinme ile kurulan ortaklık da Walmart’ın sektöre yönelik somut adımlar atmaya hazır olduğunun bir göstergesi.

Bu ortaklık aracılığıyla Walmart, ABD’deki mağazalarında tam 200 adet Bitcoin ATM’si kurdu ve böylece kripto paraların gündelik hayata adaptasyonunda öncü bir girişim gerçekleştirmiş oldu. Ayrıca şirketin blockchain teknolojisini 2018 yılından beri tedarik zinciri yönetiminde, müşteri pazarlarında ve akıllı uygulamalarında kullandığı da biliniyor. 

Metaverse Perakende Zincirlerine Yeni Fırsatlar Sunuyor

Her ne kadar neredeyse 30 senedir teknoloji çevrelerini meşgul eden bir kavram olsa da, Facebook gibi uluslararası şirketlerin alanda somut adımlar atmasıyla beraber son aylara damgasını vuran Metaverse, 3D sanal dünyaların bir araya gelmesiyle oluşan adeta alternatif bir evren olarak büyük şirketlere yeni yatırım olanakları sunuyor.

1962’den bu yana perakende sektörünü domine eden Walmart ise ABD’nin en büyük özel işvereni olması ile dikkat çekiyor. Hipermarket zincirlerine, ucuzlukları ile dikkat çeken alışveriş merkezlerine ve gıda marketlerine sahip şirketin piyasadaki toplam hisse değeri $406 milyar’dan fazla. 

Morgan Stanley’deki uzmanlara göre Metaverse perakende şirketlerine $8 trilyon değerinde bir fırsat sunabilir. Bu tahmin dahi tek başına neden sektörün liderlerinden olan Walmart’ın Metaverse’e bu denli ilgili olduğunu açıklıyor. Digital Commerce 360’a göre Walmart, 2021’in 3. çeyreğinde $11.1 milyarlık bir satış gerçekleştirdi ve öyle gözüküyor ki Metaverse ile beraber bu rakam önümüzdeki aylarda katlanarak artacak. 

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version