Muhabbit

Amerikan Senatör Lummis 50-100 Bin Dolar Arasında Bitcoin Alımı Yapmış!

Bitcoin yanlısı Senatörün elinde kaç BTC var?

Senator Lummis muhabbit

Senator Lummis muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Cynthia Lummis, 50 bin dolar ila 100 bin dolar arasında bir Bitcoin alımı yaptığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri 2012 Kongre Bilgisine İlişkin Ticareti Durdurma Yasası (STOCK Yasası) uyarınca, senatörlerin ve kıdemli personellerin 1000 doların üzerindeki işlemlerinde herhangi bir hisse senedini, emtiayı ve yahut diğer menkul kıymetlerin alım satımını bildirmeleri zorunludur. Senatör Cynthia Lummis bu yasal zorunluluktan ötürü 50 bin ila 100 bin dolar arasında bir Bitcoin alımı yaptığını açıkladı.

Senatör Daha Önce De Bitcoin Alımı Yapmıştı!

Senatör Lummis, Bitcoin alımı konusunda yeni değil. 8 yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri Wyoming eyaletinde Hazine müdürlüğü görevini yürüten Lummis, bu dönem içerisinde “iyi bir değer depolama varlığı” aradığını dile getirmişti.

Arayışları damadı ve damadının arkadaşları tarafından Bitcoin hakkında bilgilendirilmesiyle sona eren Lummis, Bitcoin’in yaklaşık 320 dolar seviyesinde olduğu dönemlerde yüklü miktarda Bitcoin alımı yaptığını açıklamıştı.

2013 yılından beri zaman zaman Bitcoin alımı yapan Lummis’in son alımı 16 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşmişti. Aracılık platformu River Financial ile yapılan alım ile birlikte Lummis’in elinde en az 5 Bitcoin olduğu düşünülüyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version