Muhabbit

Amplify ETFs, Invesco ve Galaxy’den ETF Teklifi!

Amplify ETFs, Invesco ve Galaxy Bitcoin ve DeFi tabanlı ETF teklifleri için SEC’e kayıt gönderdi.

bitcoin ethereum etf sec muhabbit

bitcoin ethereum etf sec muhabbit

Amplify ETFs, Invesco ve Galaxy firmaları Bitcoin ve DeFi tabanlı ETF teklifleri için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlarını gönderdi.

Bununla beraber Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para şirketleri, Bitcoin (BTC) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ile ilgili olarak borsada işlem gören fonlar (ETF) için SEC’e iki kayıt beyanı sundu.

Atlanta merkezli yatırım şirketi Invesco, fiziksel olarak korunan ve özel anahtarlara sahip olan Invesco Galaxy Bitcoin ETF’sini dosyalamak ve kaydetmek için New York Galaxy Digital Funds’a katıldı. Illinois merkezli Amplify ETFs, DeFi merkezli açık uçlu ETF fonlarını eklemek için ikinci kaydı açtı.

Eğer ETF SEC tarafından onaylanırsa Invesco Galaxy Bitcoin ETF’si, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ulusal borsalarda listelenme hakkına sahip bir menkul kıymet teklifi olarak kayıtlara geçeceği söyleniyor.

Öte yandan SEC’in Amplify ETF’lerin FORM N-1A başvurusunu onaylaması, şirketin Amerikalı yatırımcılar için yeni hisse ihraç etmesine izin verecek. Ancak Galaxy ve Invesco’nun 12 Nisan’dan bu yana Bitcoin ETF kaydı için ikinci başvurusu olduğunu söylememiz gerekir.

SEC Başkanı Kripto Paralar Hakkında Açıklamalar Yaptı!

SEC Başkanı Gary Gensler, düzenlemeler için kripto para işletmelerini takip ettiğini söyledi. 14 Eylül tarihli bir açıklamada Gensler, duruma göre yasal statü olasılıklarını öne sürerek kripto para ile ilgili şirketlerle muhatap olmak istedi.

Ağustos ayında Gensler, kripto paralar ile ilgili ticaret veya borç verme gibi işlemlerde yatırımcıların korumasını iyileştirmek için sağlam bir kripto para regülasyonu getirmek istediğini belirtti. Daha yakın zamanlarda SEC başkanı, “stable coin” ekosistemi için netlik talep etti ve “stable coin”lere poker çipi benzetmesi yaptı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version