Muhabbit

Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü Blockchain Alanında Uzman Olan İsimleri Ağırladı!

Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü; ”Bu Hıza Ortak Ol”

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü 19-20 Mart 2022 tarihlerinde DijiChain 2 etkinliğini gerçekleştirdi. “Bu Hıza Ortak Ol” diyerek yola çıkan kulüp etkinlikte blokchain dünyasından uzman konukları ağırladı.

Anadolu Üniversitesi DIJI CHAIN

İki gün süren etkinlikte ilk gün, The Night Coin, Can Azizoğlu, Aybars Dorman, Cüneyt Şenyavaş, Bünyamin Emeç’i ağırlanırken; İkinci gün; Devrim Denyal, Mustafa Alpay ve Tarık Tolunay’la video konferans ile görüşme yapıldı.

İlk oturumda The Night Coin, eğlenceli sunumlarıyla katılımcılara başlangıç hikayelerini anlatarak amaçlarından ve gelecek planlarından bahsetti.

The Night Coin

“İnsanların gece hayatına katılırken bir şeyler kazanabilmesi bizim için önemli bir nokta.”

2016 yılında Voyant Smart Şirketi Genel Müdürü ve 2019 yılından itibaren de Coinoxs CEO’su olarak iş hayatında yer alan Can Azizoğlu, başarılı sunumuyla sahnedeydi.

Can Azizoğlu

Azizoğlu;

“Blockchain‘de veriler, tek bir noktada depolanmaz. Kayıtların dağınık ve şifrelenmiş olması, sistemin güvenli olmasını sağlar.”

Kendini; araştırmayı seven, geliştirmeye odaklı, bilişim alanında da yenilikçi iş modellerini takip eden olarak tanımlayan, BiLira şirketinde Topluluk Başkanı Aybars Dorman merak edilen soruları cevapladı.

Aybars Dorman

“Kripto varlıklar merkeziyetsiz bir değer ve aktarım aracıdır. Bu teknoloji sayesinde kimin hangi işlemi ne zaman yaptığı anonim olarak görüntülenebilir.”

Blockchain ve sanat odaklı projeler geliştirmek için yola çıkan Labs 2616 oluşumunun kurucuları arasında olan Cüneyt Şenyaşar, blockchain üzerinde yer alan NFT oyun projeleri odağında çalışmalarını anlatmak için konunun meraklılarıyla buluştu.

Cüneyt Şenyaşar

Şenyaşar’a göre;

“Blockchain dönüp dolaştı ayağımıza çarptı çünkü işin içine sanat alanı girdi.”

Blockchain alanında çalışmalar yapan, 2019’da Xbot Teknoloji AŞ’yi kurarak türev piyasalarda kaldıraçlı otomatik işlem yapan robot geliştiren ve birçok başarıya imza atan Bünyamin Emeç; başarılı hikayesini, dünü, bugünü ve yarını anlattı.

Bünyamin Emeç

“Metaverse kavramı ilk kez Neal Stephenson’un Snow Crash kitabında kurgusal dijital bir dünyayı tanımlamak için kullanıldı.”

İkinci gün, Bitlo kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev yapan Mustafa Alpay video görüşmeyle soruları yanıtladı.

Mustafa Alpay

Yeni teknolojiler, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve blockchain gibi alanlarda eğitim veren, “Devrim Danyal Teknoloji Akademi” bünyesinde Kişiye Özel Teknoloji eğitimleri akımını başlatan Devrim Danyal, video konferansla hem eğlendirdi hem soruları yanıtladı.

Devrim Danyal

İlginizi çekebilir: Devrim Danyal Röportajı

Okulum dediği Gırgır Dergisi’nin son kuşağından bir çizer olan Tarık Tolunay yaşamını kentçizer olarak sürdürüyor. “Fractal İstanbul” adını verdiği illüstratif kent haritalarına dönüştürdü. Etkinlikte, NFT hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Tarık Tolunay

İlginizi çekebilir: Tarık Tolunay Röportajı

Kaynak: Dijital Chain Basın: Beyza Pirpir

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version