Muhabbit

Analistlere Göre Marketler 2020 Mart Ayına Benzer Şekilde İlerliyor! Bundan Sonra Ne Olacak?

Piyasaların 2020 ile benzerlikleri ve farklılıkları neler?

Analistler, marketlerin şu andaki durumunu, 2020 Mart ayındaki pandemi ile başlayan panik sonrası düşüşe benzetiyor.

CoinGecko verilerine göre pandemi ile birlikte, 2020 Mart ayında Bitcoin 10.000 dolar seviyelerinden 5.000 doların altına kadar düşmüştü. Bu da akıllara şu soruyu getiriyor; “Bu düşüş daha büyük bir düşüşün başlangıcı mı yoksa 2020’deki gibi büyük bir geri dönüşü mü gösteriyor?”

Podcaster ve The Pomp Letter’ın yazarı Anthony “Pomp” Pompliano, bu konu hakkında attığı tweet ile kalıcı bir boğa piyasasının geldiğini belirtiyor. Bu sözünü de merkez bankalarının para birimlerindeki tarihi değer düşüşüne bağlıyor. Ayrıca 2020 Mart ayındaki düşüşten sonra BTC’nin %340 yükseldiğini de dile getirdi.

BTC’nin büyük bir geri dönüş yapacağına inanan başka bir isim de yatırım şirketi Real Vision’ın CEO’su Raoul Pal. Pal, piyasaların Mart 2020 çöküşüyle ortak özelliklere sahip bir model çizdiğine inandığını belirtti.

Cuma günkü Raoul Pal Adventures in Crypto bölümünde Pal, geçen haftaki düşüş fiyat hareketiyle Bitcoin’in şu anki kama oluşumunun dibine “düz bir şekilde vurmuş” olabileceğini ve şu anda sonunda başka bir fiyat artışa yol açacak bir aralıkta olabileceğini açıkladı. Ayrıca Pal, “Bu tam olarak Mart 2020’de sahip olduğumuz türden bir modeldi.” dedi.

Analistlere göre geleneksel piyasalar da 2020 ile benzerlik gösteriyor

Geleneksel piyasalardaki mevcut düşüş, teknoloji ağırlıklı NASDAQ’tan 7,6 trilyon dolarlık piyasa değeri kaybına neden oldu. Bu rakamlar 2020 Mart ayındaki büyük düşüş ve 2000 yılındaki Dot-com balonundaki kayıplardan daha fazla.

Kripto para korku ve açgözlülük endeksi “100” üzerinden “8” ile 2020’deki pandemiden beri en düşük seviyelerde olması da yükselme beklentisi olarak görülüyor.

Fidelity’nin Global Makro Direktörü Jurrien Timmer’ın 17 Mayıs 2022 Salı günü attığı tweette gayrimenkul ve teknoloji yatırımlarının, iki yıl önceki görülen aşırı satım seviyelerine çok yakın olduğunu belirtti.

S&P 500 Endeksi de 2020’ye benzerlikler gösteriyor. 12 Mayıs 2022’de 52 haftanın en düşük seviyesi olan 3.930 seviyesini kaydederken, Salı günü market kapanışıyla 4.088 seviyesine geri döndü. Finansal araştırma firması LPL Research’ün Baş Piyasa Stratejisti salı günkü bir tweetinde endeksin bunu en son Mart 2020’de yaptığını gözlemledi.

Bu haberlerden sonra kripto para severlerin çok heyecanlanmasından önce piyasa koşullarının farklı olduğunu dile getirmek gerekiyor. Yükselen enflasyon ve faiz oranlarından dolayı piyasa artık çok farklı. Piyasaların 2020’deki hâlini toparlaması için hükümetler benzeri görülmemiş destek paketleri sunmuştu.

Birçok uzman fiyatta 2020’deki yükselişi bekliyor. Ancak hala BTC’nin dibi görüp görmediği tartışılıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version