Muhabbit

Anatoly Yakovenko, Solana Hakkında Konuştu!

Anatoly Yakovenko, Solana ağı hakkında konuştu!

solana muhabbit

solana muhabbit

Solana Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Anatoly Yakovenko kısa süre önce küçük bir projenin kripto para alanında kısa sürede nasıl bu kadar güçlü olduğunu açıkladı.

Yakın zamanda SALT Konferansı’nda yapılan bir röportaja göre Yakovenko, projesinin kripto paraların benimsemesinin her yerde yaygınlaşmasıyla beraber hızlı işlemlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Anatoly gerekli ölçeklenebilirliği ve hız taleplerini karşılamak için işlem hızını artırmaya odaklandığını söyledi.

Daha önce Solana ağının hızı geçen seneki verilere göre saniyede 50.000 işlem (TPS) hızına sahipti. Yakovenko, yakın zamanda üçüncü taraf bir doğrulayıcı tarafından elde edilen bilgilere göre, SOL ağının saniyede 200.000 işlem (TPS) hızına sahip olduğundan bahsetti. Solana CEO’su, ağın çalışmasını sağlayan donanımların adetini ve kalitesini artırdığını söyledi. Bununla birlikte Yakovenko, kripto para projeleri için donanımların daha iyi olmasının, işlem kapasitesini de aynı şekilde artıracağını söyledi.

Altmış gönüllüden oluşan bir geliştirme ekibine sahip olan Solana blok zinciri, Mart 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana büyük bir yükseliş yakaladı. Solana ağı, birçok değiştirilemez token (NFT’ler) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarıyla şimdilik 400’den fazla projeye ev sahipliği yapıyor.

Yakovenko röportajda, Solana projesinin diğer merkeziyetsiz kuruluşlara kıyasla çok büyük olmadığını ve geliştiricilerin ücretsiz olarak çalıştığını söyledi. Daha sonra Anatoly Yakovenko takım hakkında şunları söyledi:

Bir şirket kurmak isteyenler gerek finansal gerek sanatsal amacı olan veya bir Web 3.0 uygulaması oluşturmak isteyenler olacak. Sermayelerini artırmak için projelerini Solana ağı üzerine inşa edecekler. Solana, kullanıcılara veya geliştiricilere finansal altyapıyı sağlayan katmandır.

Yakovenko, Solana’nın ilk günden itibaren hız için inşa edildiğini ve günde milyonlarca işlem yapan platformları desteklemek için bu ekosistemde bulunduğunu söyledi. Çevrim içi ticaretin özel kullanım durumu için yapılan optimizasyonla diğer Proof of Stake (PoS) ağlarından ayrıldığını belirterek sözlerine devam etti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version