Muhabbit

Andre Cronje’nin Başı Dertte! YFI Fork Geliyor!

Andre Cronje ve iş arkadaşlarının başı dertte!

andre

Eminence skandalı sebebi ile Andre Cronje, Kirby ve Banteg aleyhine bir dava açılacak! Bu açılan davanın finanse edilmesi için kitle fonlama programı başlatıldı.

Medium’da EMN tarafından yazılan bir blog gönderisinde, bu olaydan sorumlu olan insanları dava etmek için bir Ethereum adresi paylaşıldı.

Makalede, her bağışlanan rakamın tamamının davayı finanse etmek için kullanılacağı söylenmekte. Bağış kampanyası 30 gün sürecek ve 9 Kasım tarihinde son bulacak.

Bu bağış programının sonunda, bağış yakan herkese forklanmış YFI arzının %50 kadarını airdrop yapılacağı söyleniyor. Ayrıca arzın geri kalan %50’si EMN skandalındaki kurbanlara verilecek.

Neler Olmuştu?

Yearn.Finance’in kurucusu Andre Cronje bir lansman yapmıştı.

Eminence Finance sözleşmeleri, Yearn.Finance tarafından dağıtıldı ve Cronje, likidite yükselirken sürekli Eminence hakkında tweet attı.

Yearn.Finance’in iletişim direktörü Kirby, sözleşmeleri teşvik ediyordu, hatta nasıl para basılacağı ve nasıl satın alınacağı hakkında talimatlar veriyordu.

Yearn.Finance geliştiricisi Banteg, sözleşmeler hacklenene kadar sözleşmeden gelen tokenları Uniswap’a satıyordu.

Bilgisayar korsanı, 15 milyon dolarlık likiditenin tamamını “flash loan” tekniği ile ele geçirdi. Hacker daha sonra bu paranın 8 milyon $’ını iade etti.

Saldırıdan sonra Cronje, ne Eminence’in sözleşmelerinin ne de ekosistemin nihai olmadığını ve projeyi en az üç hafta daha yayınlamayı planlamadığını söyledi.

Cronje’nin söylediklerine göre, EMN bir testti. Fakat bu durumda EMN’nin değerinin “0” olması gerekiyordu. Yine de Cronje, 15 milyon $’lık likiditeyi EMN’ye gelmesine göz yumdu.

Cronje, bu durum hakkında herhangi bir uyarı yapmadığı için suçlu görünüyor. Sonuçta bir test tokeni spekülatif ve manipülatif bir şekilde popülerleştirilmeye çalışılırsa, bütün ekip sahtekarlık ile suçlanır ve proje meşruiyetini kaybeder.

Bu durum en iyi ihtimalle, kötü giden bir viral reklamdı. En kötü ihtimalle ise bir dolandırıcılıktı.

Daha fazla DeFi haberleri için: DeFi haberleri

DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Son Yazılar

Exit mobile version