Muhabbit

Andreessen Horowitz Yani a16z, İkinci Kripto Fonunu Duyurdu!

Andreessen Horowitz bilinen adıyla a16z, 515 milyon dolar değerindeki ikinci kripto para fonunu açıkladı.

Andreessen Horowitz bilinen adıyla a16z, 515 milyon dolar değerindeki ikinci kripto para fonunu açıkladı.

2009 yılında Marc Andreessen ve Ben Horowitz tarafından kurulan girişimcilik sermayesi şirketi Andreessen Horowitz bilinen adıyla a16z, 515 milyon dolar değerindeki ikinci kripto para fonunu açıkladı.

Perşembe günü açıklanan fonun, ödemelerde, DeFi’da, Web 3 ve ötesindeki birçok kripto para ve Blockchain girişimlerine yatırım yapmakta kullanılacağı açıklandı. Fonun başındaki isimler Chris Dixon ve Katie Haun, ödeme işlemlerinde Blockchain’in kullanılmasıyla birlikte VoIP (Internet Protocol üzerinden ses)’nin bankaların, e-postanın çıkmasıyla beraber postanelerin düşürdüğü duruma düşeceğini düşünüyorlar.

DeFi potansiyeli, kripto para dünyasında önemli bir yer kaplamaya devam ediyor. Dixon ve Haun, birçok protokolün DeFi sayesinde Blockchain’leştirilebileceğini savunanlardan. Özellikle internet üzerinden işleyen iş modellemelerinin bir sonraki dalgasının kripto para dünyasından geçeceği konusunda hemfikirler. Bu hemfikirlik de kripto para dünyasına ve Blockchain teknolojilerine daha fazla fon aktarılmasını sağlıyor.

a16z, ilk kripto fonunu 2018 yılında toplamıştı. Toplamda 350 milyon doları bulan fon, Coinbase, Libra, Maker ve Compound gibi birçok kripto teknolojilerini kullanan şirkete deva olmuştu.

İkinci kripto fonu için 450 milyon dolar toplamayı hedeflediklerini belirten raporların birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Hedeflerini aşan sermaye şirketinin yeni fonu ile hangi girişimleri destekleyeceği büyük bir merak konusu olmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version