Muhabbit

Animoca Brands, 622 Milyon Dolarlık Saldırıya Rağmen Neden Hala Axie Infinity’ye Yatırım Yapıyor?

Animoca Brands kurucusu Yat Siu, uzun zamandır çalıştıkları play to earn oyun müttefiki Axie Infinity’ye destek olmanın önemini vurguladı.

Hatırlayacağınız gibi bir tür play to earn oyunu olan Axie Infinity, Mart 2022’de Ronin Network yan zincirini Ethereum’a bağlayan köprüden 622 milyon dolarlık kripto para çalınmasıyla tüm zamanların en büyük DeFi hacklerinden birini yaşamıştı.

İlginizi Çekebilir: Axie Infinity’nin Ronin Köprüsünden 600 Milyon Dolar Çalındı!

Daha sonra geliştirici Sky Mavis; 150 milyon dolarlık yeni bir fon sağlayarak, etkilenen oyuncuların zarar tazmini için çeşitli planlar açıkladı. Binance tarafından yönetilen fonlama turuna; Animoca Brands, Andreessen Horowitz, Paradigm ve diğer büyük şirketler katıldı.

Özellikle web3 girişimlerini desteklemesiyle öne çıkan ve The Sandbox‘ın da yayıncısı olan Animoca Brands, Axie Infinity’nin yaratıcısı Sky Mavis’e 2021’deki olağanüstü yükselişinden çok daha önce yatırım yapmıştı.

Saldırıdan önce Axie’nin play to earn (oyna-kazan) ekonomisinde son aylarda işler yolunda gitmemeye başlamıştı. Geliştiriciler sorunların nedenini araştırırken bir yandan token fiyatları ve NFT değerlerinin düşüşe geçmesiyle durum iyice zorlaştı. Bu düşüşün ardından gelen Ronin hack‘ini de göz önüne alırsak, Animoca Brands‘ın neden Sky Mavis ve Axie Infinity ekosistemine daha fazla yatırım yapmak istediğini merak edebiliriz.

Animoca’nın Kurucusu Yat Siu: Axie Infinity Güçlü Bir Topluluk!

Animoca’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu bir röportajında, Axie Infinity’nin arkasındaki geliştirici ekipten ve iş fırsatlarından bahsetti. Ayrıca blockchain tabanlı oyun ve video endüstrisiyle ilgili geniş iş birliklerine dayanan inancından söz etti.

Axie Infinity, bu alandaki en iyi takımlardan biri. İnanılmaz derecede güçlü bir topluluğa sahipler. Burada neyi çözmeleri gerektiğini tam olarak biliyorlar.

Yat Siu

Axie Infinity, Pazara İlk Kez Ne Zaman Çıktı

Sky Mavis, Axie Infinity’yi 2017 yılının sonlarına doğru geliştirmeye başladı ve 2018’de piyasaya sürdü. Oyunun ateşli bir hayran kitlesi olmasına rağmen birkaç yıl boyunca nispeten küçük bir proje olarak kaldı. Yat Siu, Axie Infinity’nin NFT pazarının popüler olmasıyla beraber ve 2021’de patlayıcı bir büyüme görmeden önce çoğunlukla hep düşüş piyasası ya da “kripto varlık kışı” sırasında inşa edildiğini hatırlattı.

Bu şirket, 2018-2019′ da gerçek kışı atlattı. O zaman gerçekten zordu, değil mi? Yani o zaman üstesinden gelebildiler ve kesinlikle şimdi de atlatabilirler.

YAT SİU

Geliştirici Şirket Sky Mavis, Çalınan Tüm Fonları Geri Ödeme Sözü Verdi

Geliştirici şirket Sky Mavis, çalınan tüm fonları geri ödeme sözü verdi ve 150 milyon dolar değerindeki fonların yanı sıra kendi bilançosunu da bu zararı tanzim etmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Ayrıca ABD Hazinesi kısa süre önce, Axie’nin Ronin Ağından para çekmek için kullanılan Ethereum cüzdanının Kuzey Kore’nin devlet destekli hacker grubu Lazarus’la ilgili olduğunu ortaya çıkardı.

İlginizi Çekebilir: OFAC Açıkladı: Axie Infinity’nin Ronin Bridge’ine Kuzey Koreli Hacker Grubu Saldırdı!

Sky Mavis, Hack Saldırısını Karşılamak İçin Topluluk Hazinesini Kullanmadı

Yat Siu; tüm bunlara ek olarak, çalınan fonları karşılamak için Axie Infinity’nin 1 milyar dolardan fazla kripto varlığı barındıran topluluk hazinesini kullanmadığı için Sky Mavis’i takdir etti. Sky Mavis’in ek fon toplama (böylece şirketteki ortak paylarını seyreltme) ve mevcut şirket varlıklarını kullanma planını hack saldırısıyla başa çıkmak için “çok makul ve adil bir yol” olarak nitelendirdi. Ayrıca yakın zamanda şirkete yaptığı yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bizim için bu yatırım, ekonomik olarak hâlâ çok başarılı bir oyun şirketine dahil olmanın bir yoluydu.

YAT SİU

Yat Siu iş fırsatının ötesinde, uzun zamandır birlikte çalıştıkları blockchain tabanlı play to earn oyun müttefikine destek sağlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Birçok kişiye göre bu saldırı, Ronin ağının yeterince merkeziyetsiz olmadığının açık bir kanıtıydı. Sky Mavis şimdi ek doğrulayıcılar üretiyor ve Yat Siu, Animoca’nın da bir doğrulayıcı çalıştıracağını söyledi. Ayrıca Sky Mavis, Ronin köprüsünü nisan ayının sonuna kadar (Nisan 2022) yeniden başlatmayı hedeflediğini açıkladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version