Muhabbit

Animoca Brands: NFT’ler Oyun Sektöründe Devrim Yaratacak!

Şirket, blockchain teknolojisinin oyunculara gerçek mülkiyet hakları sunacağını belirtti.

Animoca Brands blockchain teknolojisinin desteklediği oyun sektörünün gelecek yıllarda video oyunları dünyasında tamamen devrim yaratacağını açıkladı. Şirkete göre, 2020 yılında 155 milyar $ hacim yaratan sektörün 2023 yılına gelindiğinde 200 milyar $’ın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir.

Mülkiyet Hakkı

Animoca Brands‘in dijital oyun varlıklarının gerçek mülkiyetini mümkün kılınan oyna-kazan sistemi, son zamanlarda ürün ve şirket kümesinde yadsınamaz bir gerçeklik haline geldi. 

Mülkiyet hakları, video oyunlarında yeni bir kavramdır, çünkü oyun içi içerik genellikle lisanslama temelinde sağlanır. Geleneksel oyun modelinde, sahip olunan oyun içi varlıklar kullanıcılara oyun yayıncısı veya operatörü tarafından lisanslanır. Bu lisans çeşitli nedenlerle (ör. oyun kapanırsa veya şartları ihlal edilirse) iptal edilebilir.

Ancak blockchain teknolojisi, oyunculara gerçek mülkiyet hakları sunarak oyun içi varlıklar için gerçek dijital sahiplik ve onlardan para kazanma hakkı sağlar.

Kriptolu oyun içeriği, değiştirilebilir tokenler (genellikle oyun içi para birimleri için) ve takas edilemeyen tokenler (NFT), genellikle nadir veya benzersiz içerikler için, örneğin yarış arabası veya sihirli kılıç) şeklinde olabilir. Mesele şu ki, içeriklerini tokenize eden blockchain oyunlarında, oyun içi varlıklara (gerçekten) sahip olabilirsiniz ve buna göre bu sahiplikten yararlanabilirsiniz.

Kazanmak İçin Oyna

Animoca Brands’in kazanmak için oyna iş modeli sayesinde oyuncular oyun için değer yaratan faaliyetlerde bulunduklarında para kazanılabilen ödüller alabilecekler.  Oyunculara bu tür aktiviteler için verilen ödüller, genellikle fungible token’lardan (örn. REVV), blockchain’de fungible token’lar olarak tokenize edilen dijital varlıklara (örn. Araba, sihirli kılıç, iksir, kozmetik öğe, vb.) kadar değişen oyun içi varlıklardan oluşmaktadır.

Bu ödüllerin aynı zamanda oyun dışında gerçek değeri de bulunmaktadır. Bu da oyuncuların bunları paraya dönüştürmelerine olanak tanır. Örneğin üçüncü taraf bir pazarda NFT satarak veya bir borsada fungible token satarak.

Animoca Brands tarafından yapılan açıklamada şu anda, 155 milyar $ değerindeki video oyun endüstrisinin büyük çoğunluğunun acımasız gerçeğinin, oyun içi varlıkları elde etmek için harcanan ücretlerin karşılığında onlara tam olarak sahip olunamadığı bildirildi. Ancak bu durumun, blockchain teknolojisinin oyunlarda gerçek dijital sahiplik ve oyun kazanmayı sağladığı gerçeği sayesinde değişeceğini ve yeni ekonomik fırsatlar dalgası oluşturacağı açıklandı. Ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Gerçek dijital sahiplik ve kazanmak için oynamaya doğru geçiş, internet ve akıllı telefona benzer şekilde yeni pazarlar ve yeni fırsatlar yaratan türden muazzam bir değişimdir. Animoca Brands olarak, video oyun endüstrisinde gerçek dijital sahipliğin ve kazanana göre oynamanın genişlemesine büyük ölçüde katılıyoruz.”

NFT ile Gelir Elde Edin

Animoca Brands’ın F1 ® Delta Zaman oyununun  Ekim 2020’de yapılan ilk özel etkinliğinde, katılımcıların bu etkinliğe katılmak için REVV tokenlerini kullandıkları belirtildi. Ayrıca oyuncuların 17.3 milyon REVV kullanarak 57.000’den fazla yarış gerçekleştirdiği bildirildi. Bu etkinlik sonrasında ise oyuncuların 1.625 milyon REVV kazandığı açıklandı. 27 Ekim’de başlayan ve halen devam eden ikinci oyun etkinliğinde ise  oyuncuların, SAND , GAMEE ve REVV tokenlerini kazanmak için toplamda 19 milyon REVV yatırdığı bilgisi verildi. Şirket yaptığı açıklamada Bazı F1® Delta Time oyuncularının, oyunlarını oynayarak önemli meblağlar ( Her bir oyuncu için, bir ayda 1.600 ABD dolarının üzerinde ) elde ettiklerini söyledi.

https://twitter.com/Napoleon_TC/status/1316733505376665602

Hatta bazı kullanıcıların, OpenSea gibi pazar yerlerinde F1® Delta Time NFT’leri satmak için sanal mağazalar açtıklarını açıkladı. Ayrıca açılan mağazalarda bunları yakın zamanda binlerce dolara sattıklarını bildirdi.

Sonuç olarak Animoca Brands özellikle video oyun kabul edilen standartlara dijital mülkiyet ve “kazanmak için oyna” modelini geliştiren ilk şirket olma özelliği ile piyasada yeni bir alan ortaya çıkarmıştır. Gelecekte bu gibi platformların çoğalması ile NFT’lerin oyun sektöründe aktif bir şekilde kullanılması yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.   

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version