Muhabbit

Animoca Brands ve Cube Entertainment, Metaverse ve NFT Çalışmaları İçin Ortaklık Kurdu!

Animoca Brands CEO’su Yat Siu; ”Metaverse’ü gerçeğe dönüştürmek için sabırsızlanıyorum!

Animoca-brands

Animoca-brands

Animoca Brands, bir “K-pop metaverse” oluşturmak için Koreli plak şirketi Cube Entertainment ile ortak olacağını duyurdu.

NFT’lerin; son zamanlarda popülerleşmesi ile beraber, bu sektördeki büyümeyi gören şirketler de yatırımlarını bu alana kaydırmaya devam ediyor. Bu kapsamda dev oyun firması Animoca Brands, Koreli plak şirketi, yetenek ajansı ve müzik prodüksiyon şirketi Cube Entertainment ile bir “K-pop müzik metaverse” oluşturmak için ortaklık kuracak.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Bilindiği üzere Cube, BtoB, Pentagon, (G)I-DLE ve Lightsum dahil olmak üzere yaklaşık 50 K-pop sanatçısını yönetiyor.

15 Kasım’da duyurulan ortaklık, Animoca ve Cube’un, Cube’un kadrosundaki popüler oyuncuları ve K-pop müzisyenlerini kutlayan multimedya NFT’leri oluşturmak için birlikte çalışacak. Ortaklık ayrıca, NFT’ler, sanatçı portreleri ve albüm resmi gibi görüntülere yer verecek ve ayrıca tam uzunlukta albümler gibi dijital ses kaynaklarını da içerecek.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Animoca Brands CEO’su Yat Siu, yeni gelişme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Metaverse’ü gerçeğe dönüştürmek için sabırsızlanıyorum! Animoca, hem Cube listesindeki sanatçılar hem de hayranları için gerçek dijital mülkiyet hakları ve diğer blok zinciri faydaları” üzerine çalışacak.”

Cube CEO’su Ahn Woo Hyung ise iş birliğinin küresel dijital kültür pazarına liderlik etmek ve dijital içerik endüstrisini ilerletmek için önemli bir başlangıç olacağını belirtti.

Siu, daha önce de NFT’ler hakkında olumlu olarak yaptığı açıklamalar ile biliniyor. Hatta CEO, Temmuz 2020’de mülkiyet haklarının ilerlemesi üzerinde NFT’lerin etkisinin yakın gelecekte çok etkili olacağını söylemişti.

Animoca Brands Ekosistemi Büyümeye Devam Ediyor

Animoca, 2017 yılında CryptoKitties’in yaygın başarısının bir sonucu olarak Dapper Labs’a yatırım yaparak NFT’lerin büyümesinde birçok önemli dönüm noktasıyla yakından bağlantılıdır.

2020’de Animoca, Metaverse’ün yan kuruluşu The Sandbox için 3 milyon dolarlık sanal arazi NFT’lerini satmadan önce F1 Delta Time oyununun lansmanı için Formula 1 ile küresel bir lisans anlaşması imzaladı. Son olarak Kasım 2021’in başında The Sandbox , NFT metaverse tabanını genişletmek için 93 milyon dolar daha topladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version