Muhabbit

Anket: Hisse Senetleri mi Kripto Paralar mı?

Geleneksel hisse senetlerine kıyasla kripto paralara yatırım yapan kullanıcıların sayısı sadece beş ayda %140 arttı.

anket muhabbit

anket muhabbit

Veri analiz firması CivicScience, yeni bir anket gerçekleştirdi. Kripto paraların mı yoksa hisse senetlerin mi daha fazla tercih edildiğini tespit etmek isteyen CivicScience, kripto paralara yatırım yapan kullanıcıların giderek arttığını tespit etti.

Anket, ABD’de 18 yaş üzerinde olan yaklaşık 3.700 katılımcı ile yapıldı. Temmuz ayında kripto paralara yatırım yapanların oranı %10 iken kasım ayında bu oran %24 oldu. Ankete göre paralarını geleneksel hisse senetleri yerine kripto paralara yatırmak isteyen kişilerin sayısı sadece beş ayda %140 arttı.

Geleneksel Hisse Senetleri – Kripto Paralar

Finans piyasası ve ekonomiyle çok ilgilenmediğini ifade eden katılımcılar, geleneksel varlıklar yerine ağırlıklı olarak kripto paraları tercih ediyor.

Piyasayı çok yakından takip ettiğini söyleyen 1285 katılımcının %40’ı kendilerinin veya tanıdıklarının kripto para satın almak için geleneksel hisse senetlerini sattığını söyledi.

Bu rakam, piyasayı biraz yakından takip edenler için %30, ekonomiyle hiç ilgisi olmayanlar için yaklaşık %17’lik bir oranda.

Kripto para almak için satılan hisselerin yüzdesi

1.988 katılımcının yaklaşık %44’ü, kripto para satın almak için hisse senetlerinden oluşan portföylerinin yaklaşık %10’unu sattıklarını söyledi.

CivicScience’in; 1 Mayıs ile 6 Aralık tarihleri arasında 40.571 katılımcının yanıtına dayandırdığı verilere göre, blok zinciri teknolojisiyle ilgilenmeyenlerin mayıs ayında %80 olan oranının, aralık ayında %68’e kadar düştüğü gözlemlendi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version