Muhabbit

Anket: Kadınlar Kripto Paralarla Ne Kadar İlgileniyor?

Yapılan ankete göre, kadınların %15’i kripto para alanında kariyer yapmak istiyor.

Kadınlar Kripto Para Anket

Kadınlar Kripto Para Anket

Kadınların kripto paralarla ne kadar ilgili olduğunu keşfetmek için yeni bir anket yapıldı. Yapılan ankete göre kadınlar, kripto para ve blok zinciri teknolojisine giderek daha fazla ilgi duyuyor.

Kadınların özellikle sosyal hayatta aldıkları büyük sorumluluklar ve cinsiyet eşitsizliğine dayalı bir sistemin var olması, kripto paralar hakkında doğru bilgilere sahip olan kadınların sayısının az olmasına sebebiyet vermiştir.

BlockFi, 28 Ocak 2022’de kadınlar ve kripto paraları baz alan bir anket çalışması yaptı. Anket, 18 ile 65 yaşları arasındaki 1.031 Amerikalı kadınla yapıldı.

BlockFi tarafından yapılan kadınların kripto paralara olan tutumu konulu anketine göre;

Kripto paraların benimsenmesinin kadınlar tarafında düşük bir yüzdeye sahip. Kripto para satın alan kadınların çoğu cüzdanındaki tokenları hold ediyor. 2022 yılında kripto para piyasası fiyat olarak çok fazla değişim gördü.

Ankete göre kadınlar, uzun vadeli kripto para yatırımı olarak güvendiği kripto paraların ilkinin Bitcoin (BTC), ikincisinin Dogecoin (DOGE) ve üçüncüsünün ise Ethereum (ETH) olduğunu söylüyor.

Ankete göre, katılımcıların %24’ünün cüzdanında kripto para bulunuyor. Cüzdanında kripto para bulunan kadınların %70’i, sahip olduğu coinleri tutmayı tercih ediyor.

Yaklaşık 6 ay önce kadınların %25’i kripto paraların nasıl satın alındığını biliyordu. Son yapılan ankete göre bu oran %45’e kadar yükseldi.

Anket

Casper Labs baş teknoloji sorumlusu Medha Parlikar, verdiği bir röportajda blok zincir sektöründe daha fazla kadına yer verilmesi gerektiğinden bahsetti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Teknoloji alanında kadınları daha çok görmek istiyoruz. Kadınların da bu sektörde olmak isteyeceğini düşünüyorum sadece teşviklere ihtiyaçları var. Bilişim sektöründe iyi olan kadınları desteklemeye yönelik güçlü bir eğilim olduğunu görüyorum.

Kadınların Kripto Paralara Olan İlgisi Her Geçen Gün Artıyor!

Geçen yıl yapılan bir araştırma, kripto para ve blok zinciri endüstrisinde cinsiyet eşitliğinin hala çok uzakta olduğunu ortaya koydu. WEF’in Nisan 2021 tarihinde yayımladığı Küresel Cinsiyet Raporuna göre, cinsiyetler arasındaki farkı kapatmak yaklaşık 135 yıl alacak.

Önümüzde çok fazla zaman olsa bile kripto paraların ve blok zinciri teknolojisinin sahip olduğu merkeziyetsizlik, şeffaflık ve eşitlik felsefesi bu yılların azalmasını sağlayabilir.

Aralık 2021’de yayımlanan bir araştırmaya göre, kripto paralara yatırım yapan Avustralyalı kadınların sayısı, bir önceki yıla göre iki katına çıktı.

KuCoin tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Türkiye’deki erkek ve kadın kripto para kullanıcıları arasında eşit bir dağılım olduğunu gösterdi. KuCoin, Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının %47’sinin kadınların oluştuğunu söyledi.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version