Muhabbit

Ankete Göre, Hintlilerin Yüzde 79’u Kripto Paralara Düzenleme Gelmesini İstiyor!

Hintli yatırımcılar, düzenlemeleri risk olarak görmüyor.

hindistan kripto para

hindistan kripto para

Grant Thornton Bharat tarafından yapılan bir ankete göre, Hintli yatırımcılar, hükümetin kripto para birimi alanında yapacağı düzenlemelere sıcak bakıyor. Yakın zaman önce yayımlanan bir raporda, yapılması planlanan düzenlemeler oldukça ilgi görüyor. Anket sonuçları, Hintlilerin %79’unun hem kripto para sektörünün hem de NFT alanının bir tür düzenleme görmesini istediklerini gösteriyor.

Ülke çapında yapılan ve yatırımcılara yönelik, genel bütçe görüşmeleri öncesi beklenti anketi yapıldı. Bu kapsamda da 2022-2023 mali yılı için yatırımcılar, kripto para düzenlemeleri, yeşil enerji ve veri gizliliği girişimlerine odaklanmak istedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan, Grant Thornton Bharat yetkilisi Vivek Iyer, ileriye dönük girişimler için açık bir talep olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan bu piyasa araştırması, hükümetin finansal hizmetler ekosisteminin istikrarını ve büyümesini güçlendirmeye yardımcı olacak. Bu kapsamda yatırımcılar, gelişen riskler etrafındaki girişimlere odaklanarak ileriye dönük beklentilerini açıkça gösteriyor.”

Bilindiği üzere Hindistanlı yatırımcıların büyük bir kısmı zaten kripto para piyasası konusunda oldukça hevesli. Vatandaşların kripto paralara olan bu ilgisi de yetkililerin bu alana odaklanmasına neden oluyor.

Düzenlemeler Kapıda

Halihazırda Hindistan, kripto para alanı ile ilgili düzenlemeler konusunda henüz bir karara varmış değil. Ülke yıllardır kripto paralar ve düzenlemeler konusunda tam bir yasaklama veya onay mekanizmasını devreye alamadı. Ancak yetkililer son zamanlarda yaptıkları açıklamalar ile düzenleme konusunda yeni gelişmelerin yolda olduğunu dile getiriyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu başta olmak üzere, Hindistan’daki yetkililer, Bitcoin‘in bir para birimi olarak tanınmayacağını da açıklamaya devam ediyorlar. Bu konuda çıkan raporların çıktığı ilk zamanlardan bu yana bir güncelleme olmamasına rağmen, vergilendirmenin gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Ayrıca Milletvekilleri de düzenleme üzerinde çalışmalara devam ederken, yetkililer yatırımcıların gördüğü zararı azaltmak için çalışıyor. Çünkü, kripto paraların, bir şekilde vatandaşlara zarar verdiği düşüncesi düzenleyici kurumların hedef noktası olmuş durumda.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version