Muhabbit

Anonymous, Do Kwon’un “Suçlarını” Açığa Çıkaracağını Duyurdu!

Anonymous, 26 Haziran 2022 Pazar günü YouTube üzerinden bir paylaşım yaptı.

Ünlü bilgisayar korsanı grubu Anonymous, 2022 Mayıs ayında Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) ekosistemindeki çöküşün sebebinin Do Kwon olduğunu ve “En kısa sürede Do Kwon’un adalete teslim edileceğini” açıkladı.

Anonymous, 26 Haziran 2022 Pazar günü YouTube üzerinden bir paylaşım yaptı. Yaptıkları paylaşımda ekosistemin çöküşünden önce Kwon’un LUNA ve UST’den her ay 80 milyon dolar bozdurduğu belirttiler. Ayrıca, Kwon’un 2020’nin sonlarında “Rick Sanchez” takma adı ile Basis Cash isimli stablecoinin çöküşünden de sorumlu olduğunu videoda belirttiler.

Ünlü korsan grup yaptıkları paylaşımda şunları söyledi:

“Do Kwon eğer bizi dinliyorsan üzgünüz ki verdiğin hasarı düzeltmek için artık hiçbir şey yapılamaz. Bu durumda yapabileceğimiz tek şey seni sorumlu tutmak ve en kısa zamanda adalete teslim edildiğinden emin olmak.”

Grup, Kwon’un kripto para piyasasına girdiği andan beri tüm işlediği suçları araştıracağını ve gün ışığına çıkaracağını açıkladı. Konu hakkında şunları söylediler:

“Çökerttiğin piyasada keşfedilmeyi bekleyen daha birçok suçun olduğuna şüphemiz yok.”

Grubun attığı videoda Kwon’un attığı tweetlerden ve yaptığı röportajlardan örnekler verdi. Özellikle Kwon’un sık sık kripto paraların başladığı sıfır noktasına dönme potansiyeli sözüne de vurgu yaptı. Grup ayrıca Kwon’u, kendisinin asla hata yapmayacağı şeklinde insanları kandırmasını eleştirdi.

Anonymous ilk olarak 2003 yılında 4chan’de ortaya çıktı. Grup, devlet kurumlarına, özel şirketlere ve ajanslara siber saldırılar yapan bir uluslararası bilgisayar korsanları grubu olarak tanınıyor. Bu korsanlar sık sık halktan saklanan gizli verilere ulaşarak halka sunuyor.

2021 Haziran ayında grup yine YouTube üzerinden bir video yayınlayarak Tesla CEO’su Elon Musk’ı hedef almıştı. Musk’ın Twitter üzerinden influencerlık yaparak kripto para piyasasıyla oynadığını ve burada insanların hayatlarını kararttığını açıklamışlardı. Paylaşılan video kısa sürede 3,4 milyon izlenmeye ulaşmıştı.

Anonymous grubuna ait olduğu söylenen birden fazla YouTube kanalı bulunuyor. Ancak grup resmi olarak bir kanaldan yayın yapmıyor. Bu da grubun merkeziyetsiz ve anonim kişiliğine uyuyor.

Anonymous’a Topluluktan karışık tepkiler geldi

YouTube videosuna ve Twitter topluluğu yayınlanan video hakkında genel olarak destekçi bir tavır sergiledi. Hatta Anonymous’un günümüzün Robinhood’u olduğu ve Kwon’un peşinin bırakılmaması yönünde birçok tweet atıldı.

Ancak Reddit üzerinde ise bazı kullanıcılar paylaşılan videoya şüpheci yaklaştı ve grubun boş tehditler savunduğunu iddia etti. Paylaşılan videoda yeni bir bilgi olmadığını söyleyen kullanıcılardan bir tanesi videoda hiçbir tehdit edici bilginin paylaşılmadığını belirtti.

Terraform Labs’ın Kurucu Ortağı Do Kwon şu anda birden fazla soruşturma altında.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version