Muhabbit

Ant Group Halka Arz Başvurusu Yaptı!

Ant Group, ilk halka arzını gerçekleştirmek üzere!

Ant Group

Çin menşeli ticaret devi Alibaba’nın e-finans iştirakı Ant Group, Hong Kong ve Şanghay’da halka arz başvurusunda bulundu.

Alibaba’nın kurucu ortağı Jack Ma tarafından yönetilen Ant Group, 25 Ağustos’ta Bloomberg’e verdiği bir demeçte, yaklaşık 30 milyar dolarlık halka arz artışıyla beraber 226 milyar dolarlık bir değere ulaşmayı hedefliyor.

Bildirilenlere göre bu yeni halka arz, tarihin en büyük anlaşmalarından biri olabilir. Halka arz, bu yılın başlarında 29.4 milyar dolar toplayan Suudi Arabistan menşeli çokuluslu petrol ve gaz devi Saudi Aramco’nun rekorunu geride bırakacaktır. Bloomberg verilerine göre, hedef değerlenme, Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık devi Bank of America’nın piyasa değeri ile eşleşecek ve Citigroup’un iki katından daha büyük olacaktır.

Bloomberg’e göre, Ant Group’un Hong Kong teklifi JPMorgan, Morgan Stanley, Citigroup ve China International Capital Corp. gibi büyük kurumlar tarafından yönetilecek. Şanghay’da ise, China International Capital Corp. ve CSC gibi büyük yerel yatırım bankacılık firmaları halka arzı üstlenecek. Finansal rapora göre, Ant Group’un Şanghay’dan 48 milyar yuanlık bir değer artış beklentisi var.

Ant Group’un halka arz gelirlerini sınır ötesi ödemeleri genişletmek, araştırma ve geliştirme yeteneklerini desteklemek için kullanmayı planladığı bildiriliyor.

Alibaba’nın mali iştirakı olan Ant Group, 2015’ten beri blockchain endüstrisindeki gelişmeleri yakında takip edip, kendi blockchain çözümlerini oluşturuyor. Temmuz 2020’de Ant Group, yapay zeka, nesnelerin internetini ve bir dizi başka teknolojiler üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Bu yılın başlarında ise Ant, “Ant Blockchain Open Alliance” olarak bilinen, kurumsal odaklı bir platform başlattı.

Bloomberg’e göre halka arz başvurusunda verilen bilgilere göre, Alipay’in Haziran 2020 itibarıyla toplam işlem hacmi önceki seneye göre artış gösterdi. Aktarılan bilgilere göre Alipay’ın işlem hacmi an itibarıyla 17 trilyon $’a ulaştı. Raporda ayrıca, Alipay’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı ve aylık 711 milyon aktif kullanıcısı olduğu belirtildi.

Son Yazılar

Exit mobile version