Muhabbit

Ant Group Ve Tencent Holdings NFT Tanımını Değiştirdi

Çin’in dev şirketleri NFT’den uzaklaşıyor mu?

ant group tencent nft

ant group tencent nft

Çin’in iki dev ismi Ant Group ve Tencent Holdings, NFT tanımlarını değiştirdi.

Çin’in yerel haber merkezi Jiemian’ın haberine göre, Çin’in dev şirketleri Ant Group ve Tencent Holdings platformlarında ve internet sitelerinde NFT tanımını “dijital koleksiyon ürünleri” olarak değiştirdi.

Çin’in kripto para ve kripto para madenciliği üzerine olan baskıları devam ederken, NFT’ler bu baskıların dışında kalmakta. Çin hükümeti tarafından “yasaklı ürün” olarak bir tanımlaması yapılmayan NFT’lerin, Çin’deki pazarları devam etmekte. Ancak geçtiğimiz hafta Guangdong şehrinde hükümetin işlettiği bir teknoloji parkı, olası NFT pazar yeri manipülasyonları ve dolandırıcılıkları için yatırımcıları ve koleksiyoncuları uyardı.

Çin’in Devleri NFT’den Uzaklaşıyor Mu?

Çin’in baskılarına uyum sağlayabilmek amacıyla iki dev şirketin NFT tanımlarını değiştirdikleri ve NFT sektöründen uzaklaştıkları düşünülmekte. Şirketler tarafından yapılan açıklamalar da bu düşünceleri pekiştirdi. Tanımlarını değiştirdikleri ve NFT sektöründen uzaklaştıkları düşünülmekte. Tencent Holdings, tanım değişikliğinin şirketin uyumluluklar konusundaki taahhüdü olduğunu ifade etti. Ant Group da dijital dolandırıcılıklara ve piyasa manipülasyonuna karşı bir önlem olduğunu açıkladı.

Ant Group, Alipay’in platformunda ünlü NFT’lere ve tarihi eser NFT koleksiyonlarına odaklanan bir pazar yeri işletmekte. Bununla birlikte 2022 Asya Oyunları için bu Cuma gününe kadar (29 Ekim 2021) satışta kalacak bir koleksiyonu da mevcut.

Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında Alipay, spekülasyonların önüne geçmek için, kullanıcıların NFT’lerini başkalarına aktarmadan önce 180 gün boyunca ellerinde tutmaları gerektiren bir uygulama başlattı.

Çinli haberci Colin Wu, anonim kaynaklara atıfta bulunarak, düzenleyicilerin son zamanlarda NFT ürünleri hakkında büyük teknoloji platformlarıyla konuşmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Ancak bu iddia henüz doğrulanamadı. CoinDesk haberinde, bu tip görüşmelerin genellikle şirketler bazı sınırları aştığında gerçekleştiğinin altını çizdi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version