Muhabbit

Avustralya Merkezli Stablecoinden Karbon Kredi Çıkışı!

ANZ stablecoini, Avustralya’dan tokenize karbon kredileri satın almada kullanılarak dijital varlıklara dair önemli bir gelişmeye imza attı.

anz stable coin

anz stable coin

ANZ stablecoini A$DC, Avustralya’dan tokenize karbon kredileri satın almak için kullanıldı. Söz konusu gelişme, dijital varlığın yerel ekonomideki kullanım durumlarına ilişkin bir başka kritik dönüm noktası olarak değerlendirildi.

Mart 2022 tarihinde, “Big Four” bankası, Victor Smorgon Group ile dijital varlık yöneticisi Zerocap arasında 20,76 milyon Avustralya doları (AUD) değerinde bir pilot işlemi denetledi ve böylece kendi stablecoinini basan ilk büyük Avustralya finans kurumu oldu.

ANZ’nin stablecoini, bankanın yönetim altındaki rezerv hesabında tutulan AUD ile teminat altına alındı. Şimdiye kadar, A$DC işlemleri Ethereum blockchain’i üzerinden gerçekleştirildi.

Avustralya Mali İncelemesi (AFR) tarafından 27 Haziran 2022 Pazartesi günü yayımlanan bir rapora göre, bankada gerçekleştirilen son işlem sırasında uzun süredir kurumsal ortağı olan Victor Smorgon, Avustralya Karbon Kredi Birimleri’ni (ACCU’lar) satın almak için A$DC kullandı.

Karbon kredileri, blockchain tabanlı bir karbon ticaret platformu olan BetaCarbon tarafından token haline getirildi. BetaCarbon, kredi başına bir kilogram karbon denkleştirmesini temsil eden ve BCAU olarak adlandırılan dijital güvenlik varlıklarını piyasaya sürmesi ile biliniyor.

İşleme ayrıca, BetaCarbon’un anlaşmayı kabul edebilmesi için Victor Smorgon’dan gönderilen A$DC’yi USD Coin’e (USDC) çevirerek piyasa yapım hizmetleri ve likidite sağlayan Zerocap de katıldı. Ancak, işlemin değeri belirtilmedi.

Blockchain Teknolojisi

ANZ Blockchain Teknolojisini Geleceğin Finansına Bir Geçiş Olarak Görüyor

ANZ’nin bankacılık hizmetleri portföyü biriminin başındaki isim Nigel Dobson, bankanın kripto para/blockchain sektörünü “finansal piyasa altyapısının değişimini takip etmenin” bir aracı olarak gördüğünü belirtti ve bunun spekülatif kripto para varlıkları ile ilgilenmek anlamına gelmediğinin de altını çizdi. 

“Bankacılık işlemlerinin bir internet protokolü olmaktan çıkıp tokenize edilen protokollerden birine dönüştüğünü görüyoruz. Temeli oluşturan altyapının “verimli, güvenli, halka açık blockchainlerin” hem bugünkü işlemleri, hem de daha verimli olacağını umduğumuz yeni işlemleri kolaylaştıracağını düşünüyoruz.”

Dobson, 21 Haziran 2022’de Sidney’deki Chainalysis Links etkinliğinde de benzer sözleri yinelemiş ve ANZ’nin birkaç yıl önce blockchain teknolojisini ilk keşfetmeye başladığı sırada tüm dahili iletişimlerinde ve anlatılarında kripto para terimini yasakladığını hatırlatmıştı. 

İlginizi çekebilir: BTC Markets, Finansal Hizmetler Lisansı Alan İlk Avustralyalı Kripto Para Şirketi Oldu!

Dobson, bankanın tedarik zinciri takibi ve kurumların dijital varlıklara yatırım yapması için stablecoinler aracılığıyla rampalar sağlanması gibi blockchain teknolojisi kapsamında yapılabilecek alternatif girişimleri araştırdığını da sözlerine ekledi. Ancak Dobson’a göre tokenize karbon kredileri bankanın blockchain girişimlerinde kritik bir önem taşıyor: 

“Sürdürülebilirlik açısından güçlü bir konuma sahip olduğumuz bir diğer alan ise tokenize edilmiş varlıklar ve tokenize edilmiş değer değişimi tarafından yönlendirilen karbon kredilerinin ve pazar yerlerinin tokenizasyonunun gerçekten verimli olacağını hissettiğimiz alan.”

Haziran 2022’nin ilk günlerinde ANZ, finansal okuryazarlık eksikliği nedeniyle perakende yatırımcılara herhangi bir kripto para maruziyeti teklif etmeyi reddetti.

Perakende bankacılık yöneticisi Maile Carnegie, Avustralya Mali İnceleme Bankacılığı Zirvesi’nde söz konusu karara tepki olarak, “bu bankaların büyük çoğunluğunun gerçekten temel finansal refah kavramlarını anlamadığını” belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version