Muhabbit

Apple Yeni Kurallarını Belirledi! İşte Yeni Kurallar!

Apple, App Store kurallarında güncelleme yaptı. Artık iOS uygulamalarındaki her NFT satışından belli kesintiler gerçekleşecek.

Apple, App Store NFT uygulama kurallarında güncelleme yaptı. Yayımlanan yeni güncellemeler ise sosyal medya ve NFT’leri kapsıyor. Katı kurallarıyla bilinen teknoloji devi, yakın zaman önce kendi işletim sistemini kullanan cihazların, App Store NFT kullanımına izin vermişti. App Store ise NFT işlemlerinden ve diğer uygulama içi satışlardan yüksek komisyon talep etmesiyle eleştiri oklarını sık sık üzerine çekiyordu.

Durum böyle olunca yüksek komisyon vermek istemeyen birçok geliştirici, dış kaynaklar kullanarak satış işlemlerini yapıyorlardı. Böylelikle App Store için herhangi bir komisyon ücreti ödemek zorunda kalmıyordu. Fakat Apple bu duruma el atarak güncellemeye gitti.

Yeni iOS güncellemesi iOS 16.1 ile Apple kurallarını yayınlandı. Yeni kurallara göre NFT pazar yerleri App Store’un uygulama içi satın alma sistemini kullanarak içerik satışı yapabilecek. Fakat bu uygulamalar, kullanıcılarını uygulama içi satın alma yöntemi dışında herhangi bir ödeme yöntemine yönlendirmesine izin veremeyecek.

İlginizi Çekebilir: ABD’li Milletvekilinden, Apple ve Google’a Kripto Para Uygulamalarını İnceleme İsteği!

NFT Satışları da Kesintiye Dahil Oldu!

Bu güncelleme sonrasında iOS uygulamalarında yapılacak her NFT satışından belli kesintiler gerçekleşecek olup aynı zamanda bundan sonra uygulama geliştiricilerinin uygulamaya herhangi bir yönlendirme tuşları veya link koyması da istenmiyor. Aksi taktirde uygulama silinmeye dahi gidecek. Güncellemede kripto para borsalarının ve bu ticaretle ilgilenen tüm platformların faaliyet lisansına göre hangi ülkede listeleneceği de ifade edildi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version